Paasklokken voor Vincentius

Print
Genk - De Vincentiusvereniging Genk-Zutendaal die de armoede bestrijdt in deze gemeenten, moest door de coronacrisis haar werking aanpassen. Ze mag deze dagen rekenen op de hulp van de paasklokken. Vanuit verschillende verenigingen werd hen chocolade geschonken.

Door de crisis heeft Vincentius haar werking moeten omgooien. De bedeling van de voedselpakketten is nu belangrijker dan die van kleding, maar het wordt er niet eenvoudiger op. De cliënten kunnen telefonisch hun voedselpakket bestellen, de vrijwilligers van Vincentius maken alles klaar en op een afgesproken tijdstip wordt het pakket afgehaald. Bij mensen die ziek zijn of mobiliteitsproblemen hebben leveren de vrijwilligers het voedsel aan huis.

Gelukkig kan Vincentius in deze paasperiode rekenen op tal van plaatselijke 'paasklokken'. Nitto schonk een pallet van 500 doosjes Leonidaspralines, een suggestie van de werknemers van dit Genks bedrijf. De Koninklijke Edele Handboog die haar chocolade trofeeën voor haar Paastornooi - dat niet kan plaats vinden - reeds besteld had, schonk die aan Vincentius. Omdat in het golfhotel Stiemerheide momenteel geen activiteiten zijn, mocht Vincentius rekenen op een honderdtal kilo paaseitjes. Ook Hema schonk een pallet van zevenhonderd kilo paasgoederen.

De kinderen uit de kansarme gezinnen kunnen deze paasdagen flink snoepen en bovendien moet niet alles onmiddellijk op want chocolade bederft niet snel en kan dus nog lang bedeeld worden...


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio