Vijf dagen op rij geen transfers van coronapatiënten voor Sint-Trudo Ziekenhuis

Print
Vijf dagen op rij geen transfers van coronapatiënten voor Sint-Trudo Ziekenhuis

Foto: Boumediene Belbachir

Sint-Truiden -

Het Sint-Trudo Ziekenhuis in Sint-Truiden heeft al vijf dagen op rij geen transfers van coronapatiënten moeten uitvoeren, waar dat sinds zondag 22 maart dagelijks moest gebeuren in het zwaar getroffen ziekenhuis.

Het Sint-Trudo Ziekenhuis ziet het aantal opgenomen coronapatiënten donderdag wel opnieuw toenemen. Op dit moment zijn er 65 opgenomen patiënten in het Sint-Trudo Ziekenhuis, waarvan zeven op de intensieve afdeling. Er zijn woensdag opnieuw zes patiënten ontslagen, waardoor het totaal op 89 komt. Verder meldt het ziekenhuis dat er woensdag geen patiënten zijn overleden. Het totaal aantal overlijdens blijft zo op vijftig.

Het aantal transfers vanuit het Sint-Trudo Ziekenhuis blijft op 29 staan. Het Truiense ziekenhuis heeft al vijf dagen geen patiënten moeten overbrengen naar andere ziekenhuizen. “We merken wel dat het terug drukker is. Er zijn terug meer patiënten opgenomen”, zegt communicatiemanager Miet Driesen. “Er zijn laatst wel drie patiënten terug naar een gewone afdeling kunnen gaan, maar de mensen blijven lang op intensieve liggen. Dat gaat snel over een paar weken.”

LEES OOK. Balans in Limburg op 203 na 9 nieuwe overlijdens

LIVE. Volg hier alle ontwikkelingen over het coronavirus


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio