© Shutterstock.com

6 redenen waarom lopen in de natuur goed voor je is

Lopen in de natuur biedt heel wat voordelen. Je wordt er niet alleen fitter van, maar pikt ook nog een resem andere voordelen mee. Deze zes troeven staan alvast bovenaan in onze lijstjes.

1. Je voelt minder angst, vermoeidheid en verdrietDe natuur is het beste medicijn op aarde. Het is wetenschappelijk bewezen dat je minder stress ervaart als je regelmatig in een groene omgeving bent. Tel daar de endorfine bij op die vrijkomt tijdens het lopen, en je voelt je helemaal zen!

2. Je krijgt een boost van energieZoals bij elke sport, verhoogt je uithoudingsvermogen naarmate je meer loopt. Bovendien worden je spieren ook getraind. Hierdoor krijg je meer energie – ook al omdat je beter slaapt na het sporten – en de natuur doet daar nog een schepje bovenop!

Ontdek hier het volledige loopaanbod van A.S.Adventure. Met nu €10 extra korting bij élke aankoop vanaf €100 (code EXTRA10) en met gratis levering en retour.

3. Je hele lichaam wordt getraindEen boomwortel hier, een modderplasje daar. Lopen door het bos of park zorgt voor wat hindernissen. En hoewel ze gemakkelijk te overwinnen zijn, moet je lichaam er toch rekening mee houden. Daarom wordt heel je lichaam getraind, ook de kleine spieren die instaan voor je evenwicht.

4. Je gewrichten worden gespaardSlecht nieuws voor de stoepjoggers: je gewrichten vinden het geen aangename ondergrond. Als je voet landt op het harde asfalt, krijgen je benen ook harde schokken te verduren. En dat is een extra belasting voor je gewrichten. Op een zachte ondergrond, zoals in de vrije natuur, absorbeert de ondergrond schokken beter.

5. Je kan je beter concentrerenLopen, en al zeker door de natuur, geeft je een kans om je hoofd even helemaal vrij te maken. Je zet je brein bij wijze van spreken even op pauze. Door dit rustmoment en de voldoening die je krijgt na de fysieke inspanning, kan je je veel beter concentreren op je werk of studies.

6. Frisse lucht!Fijn stof en andere vormen van luchtvervuiling ontlopen wordt steeds lastiger, maar in het bos of het park adem je wél een stuk vrijer en gezonder. Ook daarom is het een goed idee om regelmatig in de natuur te lopen en eens diep adem te halen. Eindelijk écht frisse lucht!

Blader hier door de lentefolder van A.S.Adventure.Met talrijke promo’s en gratis levering en retour »

Trek jij regelmatig je sportschoenen aan in de volle natuur? Deel dan je avonturen op Facebook en Instagram met #asadventure! »

Aangeboden door onze partners