Politie houdt klopjacht op tiener “die coronavirus wil verspreiden”

De plaatselijke politie van Carrollton, in de Amerikaanse staat Texas, is met man en macht op zoek naar een tiener die naar eigen zeggen positief testte op het coronavirus. De achttienjarige Lorraine Maradiaga plaatste een video op Snapchat, waarin ze uitlegt dat ze positief testte en dat ze anderen wil besmetten.

lla

In het filmpje duikt ook een verpleegster op die Maradiaga het advies geeft om naar huis te gaan en de echte resultaten af te wachten, aldus televisiezender KXAS. Maar er dook nog een tweede video op, waarin Maradiaga opnieuw te zien is. Deze keer is de jonge vrouw aan het winkelen bij Walmart en uit ze verschillende bedreigingen. “Ik ben aan het winkelen bij Walmart en ben van plan om iedereen te besmetten met het virus”, zegt de tiener in de video. “Want als ik ten onder ga aan het virus, dan gaan jullie allemaal ten onder.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De jonge vrouw hoest ook in de camera en nodigt iedereen uit, die het virus graag wil oplopen. “Ik zal je ontmoeten en eens goed hoesten, dat zal je levensduur wel wat korter maken.” De video’s zijn ook de lokale politie niet ontgaan, die nu op zoek is naar het meisje.

Of de tiener effectief besmet is met het coronavirus, is niet geweten. “We zijn niet zeker dat de jonge vrouw besmet is met het virus”, zegt de politie op Twitter. “Wie meer informatie heeft over deze persoon, moet contact met ons opnemen. We nemen deze bedreigingen op sociale media zeer ernstig.”

Meer over Verenigde Staten