Coronacrisis

Personeel Jessa applaudisseert voor eerste patiënten die na beademing van intensieve mogen

Print
Hasselt -

In het Jessa in Hasselt mogen voor het eerst twee kunstmatig beademde coronapatiënten de intensieve afdeling verlaten. Ze verlieten de afdeling onder applaus van het ziekenhuispersoneel.

Bijzonder hoopvol nieuws vanuit Jessa. Zondagavond mochten voor het eerst twee kunstmatige beademende coronapatiënten de intensieve zorgen verlaten. Het gaat om twee patiënten - één van hen is een vijftiger (foto) - die een week lang op intensieve zorgen in een kunstmatige coma lagen en beademd werden door middel van een tube in de keel. Omdat de patiënten de strijd tegen het coronavirus wonnen, moeten ze niet langer geïntubeerd worden en mogen ze de intensieve afdeling verlaten.

“Het is bijzonder hoopgevend dat deze twee patiënten na zo’n zware beademing er zijn doorgekomen”, zegt woordvoerder Lieve Ketelslegers. “De twee patiënten zullen nu naar een postintensieve afdeling verhuizen, waar ze verder verzorgd en opgevolgd worden.” Bij het verlaten van de intensieve afdeling kregen de patiënten applaus van het ziekenhuispersoneel. “Ook voor het zorgpersoneel is dit een echte opsteker”, zegt Ketelslegers.

Personeel Jessa applaudisseert voor eerste patiënten die na beademing van intensieve mogen
Foto: Jessa

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio