© Geert Van de Velde

De Crem: “De Veiligheidsraad zal Werchter en Tomorrowland binnenkort annuleren”

De Nationale Veiligheidsraad zal waarschijnlijk zeer binnenkort de annulering van de grote zomerfestivals, waaronder Tomorrowland en Rock Werchter, formaliseren. Dat zei minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem maandag op La Première (RTBF).

De burgemeester van Boom en Aartselaar (voor Tomorrowland) en die van Rotselaar (voor Rock Werchter) hadden eerder al aangegeven dat de festivals - bezocht door mensen van over de hele wereld - volgens hen dit jaar niet konden plaatsvinden. Momenteel is er echter geen officieel verbod en ook de organisaties wachten voorlopig nog af om te zien hoe de coronacrisis evolueert.

“De burgemeesters wachten op een beslissing van de Nationale Veiligheidsraad om de situatie op te helderen”, aldus De Crem. “Er zal zo snel mogelijk een besluit genomen worden, maar ja, we kunnen inderdaad een annulering verwachten.”

LEES OOK. Geen Tomorrowland dit jaar? Burgemeesters Boom en Rumst geven negatief advies

Rock Werchter vindt officieel nog steeds van 2 tot 5 juli plaats, met onder meer Pearl Jam, de Pixies en Kendrick Lamar op de affiche. Tomorrowland staat dit jaar op de weekends van 17-19 en 24-26 juli op de agenda. Het festival is razend populair bij festivalgangers uit de hele wereld, en de 400.000 tickets zijn dan ook in een mum van tijd uitverkocht.

Hoe het met de rest van de Belgische festivalzomer verder moet, is voorlopig koffiedik kijken. Pukkelpop staat dit jaar 20-23 augustus op de programma. Rock Herk zou 17 en 18 juli doorgaan, hetzelfde weekend als Tomorrowland.

Meer over Coronavirus

Nieuwe Video's