Boris Johnson opgenomen in ziekenhuis

Boris Johnson opgenomen in ziekenhuis

Foto: EPA-EFE

De Britse premier Boris Johnson (55) werd vanavond opgenomen in het ziekenhuis wegens aanhoudende symptomen. Elf dagen geleden testte Johnson positief voor het nieuwe coronavirus.

Johnson is opgenomen voor een reeks tests als voorzorgsmaatregel, meldt Downing Street. Hij vertoont al tien dagen symptomen, na een positieve test voor sars-CoV-2. “Op advies van zijn dokter is hij vanavond opgenomen in het ziekenhuis voor tests”, klinkt het. Volgens de woordvoerster van Downing Street blijft Johnson fel last hebben van coronasymptomen waaronder hoge koorts.

Johnson was de eerste regeringsleider die corona heeft opgelopen. De dagen nadien vielen nog leden van zijn team uit, onder meer Dominic Cummings, de top­adviseur van de premier. Daarna volgden zijn minister van Gezondheid, zijn eerste wetenschappelijk raadgever Chris Whitty en zijn minister voor Schotse Aangelegenheden.

De Britse premier ging na de positieve test in quarantaine in zijn ambtswoning in Downing Street 10, maar bleef van daaruit het land besturen. Johnson blijft het land ook nu leiden, meldt BBC. Zijn zwangere verloofde die ook positief testte, verblijft elders.

“De eerste minister dankt de NHS, de Britse gezondheidsdienst, voor al het harde werk en dringt er bij het publiek op aan om het overheidsadvies te volgen om thuis te blijven, de NHS te beschermen en levens te redden.”

Zo kondigde Boris Johnson zijn eerder vastgestelde coronabesmetting aan:

Boris johnson besmet met coronavirus. Video: Het Belang van Limburg