Emotionele videoboodschap van verpleegster laat niemand onberoerd: “We zitten op onze knieën, het is erg lastig”

Print

Emotionele videoboodschap van verpleegster laat niemand onberoerd: “We zitten op onze knieën, het is erg lastig” Video: Facebook

Een video van een Britse verpleegster gaat sinds kort viraal op sociale media. Vrijdag postte de Shirley Watts, verpleegster in het Basildon University Hospital in Essex, een emotionele boodschap waarin ze iedereen vraagt om zich te houden aan de opgelegde coronamaatregelen. De druk op de dame en haar collega’s uit de gezondheidszorg is dezer dagen enorm. “We zitten op onze knieën”, vertelt ze geëmotioneerd. “We hebben het erg moeilijk en worstelen er allemaal mee.”

Met de video wil Watts tonen aan de wereld hoe ze het momenteel stelt. “We proberen mensenlevens te redden, we zijn allemaal al het mogelijke aan het doen om de geliefden van anderen te redden.” Gedurende de boodschap kan ze haar tranen niet bedwingen. “Ik wil dat jullie me op deze manier zien, zodat mensen weten hoe ernstig deze situatie is.”

Ze doet ook een oproep om anderen te wijzen op hun verantwoordelijkheid tijdens de lockdown. “Als iemand zegt dat het niet veel voorstelt, dan moet je zeggen dat hij of zij thuis moet blijven. Je moet de onze gezondheidszorg beschermen, aangezien we het op dit ogenblik allemaal moeilijk hebben om alles te doen wat moet.”