Burgemeester Bredene kwaad door “domme quote” van minister Demir

Print
Burgemeester Bredene kwaad door “domme quote” van minister Demir

Foto: BELGA

Dat Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA) de kustburgemeesters in De zondag oproept om de tweedeverblijvers een waardebon te geven, is in het verkeerde keelgat geschoten bij Steve Vandenberghe (SP.A), de burgemeester van Bredene. “Met die ene domme quote zet de minister al ons werk op de helling.”

Tijdens de coronacrisis zijn alle niet-essentiële verplaatsingen verboden, waardoor tweedeverblijvers voorlopig niet welkom zijn aan de kust. De kwestie lijkt op veel onbegrip te stuiten bij de tweedeverblijvers, die zich afvragen waarom ze wel nog tweedeverblijfstaks moeten betalen. Sommigen proberen zelfs hun domicilie aan te passen om toch naar de kust te kunnen afzakken.

LEES OOK. Minister Demir bepleit waardebon voor tweedeverblijvers aan kust na coronacrisis

Demir stelde in De zondag voor om de tweedeverblijvers ter compensatie een waardebon te geven die ze na de crisis kunnen aanwenden. “De tweedeverblijvers zullen de eerste toeristen zijn na de crisis. We gaan hen nodig hebben. Geef hen daarom een waardebon voor de lokale economie. Dat kan de toeristische relance vooruit helpen”.

Met die uitspraak gooit ze volgens burgemeester en Vlaams parlementslid Steve Vandenberghe enkel olie op het vuur. “Ik ben bijzonder boos. Wij worden overrompeld met vragen van tweedeverblijvers, maar we hielden één lijn aan met alle kustburgemeesters. Ook de samenwerking met de gouverneur is uitstekend. Met die ene domme quote zet de minister al ons werk op de helling. Het is gewoon van de pot gerukt.”

De Bredense burgemeester benadrukt ook dat de gezondheid en de veiligheid van de mensen tijdens de crisis voorop moeten staan. “Het kusttoerisme is voor mij ook belangrijk. Iedereen is met open armen welkom, eens de crisis voorbij is. Nu zijn dergelijke dwaze uitspraken niet aan de orde.”