Juffen van Freinetschool op Stelten foppen de leerlingen en hun ouders

Print
Juffen van Freinetschool op Stelten foppen de leerlingen en hun ouders

Foto: Stella De Raeve

Dilsen-Stokkem - 1 april 2020. Een dag die de juffen van de Freinetschool Op Stelten niet zomaar voorbij wilden laten gaan.

Na enkele mailtjes, smsjes, Zoomberichtjes en WhatsAppjes naar onze leerlingen wisten zij precies wat hun te doen stond: al hun gemaakte thuistaakjes voor het raam hangen! Bij enkele gezinnen was het dan ook even alle hens aan dek. Met plakband werden alle werkjes netjes voor het raam gehangen en gingen er zelfs mama’s en papa’s naar de bakker voor een lekkernijtje. Want ja hoor, in de namiddag zouden de juffen een fietstochtje maken om alle werkjes te controleren.

"We hadden dus al enkele kinderen erg kunnen foppen, maar al snel was ook onze tweede aprilgrap klaar: de digitale luizenscanner!" klinkt het bij de juffen. "Via Zoom lieten we de kinderen hun hoofden tegen hun camera houden om de luizenscan van start te laten gaan. Wat hadden de juffen een plezier! Toch willen we onze plagerijtjes een beetje goedmaken. Daarom organiseren wij wanneer de scholen terug opengaan een leuke koekjesbak voor de kinderen! En natuurlijk nemen de kids enkele goedmaakkoekjes mee naar huis voor al die lieve, maar gefopte, mama’s en papa’s."


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio