© Luc Engelbos

© Luc Engelbos

© Luc Engelbos

© Luc Engelbos

© Luc Engelbos

© Luc Engelbos

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Hasp-O Zuid levert huiswerk aan huis

In deze coronatijden gebruiken vele scholen digitale systemen om contact te houden met hun leerlingen. Maar niet Haspo-Zuid uit Sint-Truiden. “Wij zijn een school uit het buitengewoon secundair onderwijs en wij kunnen zo’n systemen dus niet gebruiken. Gelukkig kunnen wij wel rekenen op de onuitputtelijke creativiteit van onze leerkrachten om onze leerlingen te blijven opvolgen”, zo vertelt een trotse adjunct-directeur Carla Drossin.

Luc Engelbos

“Onze klastitularissen hebben bijvoorbeeld op WhatsApp- of Messenger-groepjes per klas gemaakt om contact te houden. Zo weten ze hoe het met de leerlingen en hun familie gaat. Via deze kanalen worden dan ook veel foto’s en filmpjes gedeeld of zelfs sportieve uitdagingen. De leerlingen van de richting logistiek assistent en andere opleidingen krijgen zo ook praktische opdrachten door, zoals bijvoorbeeld een ontbijttafel dekken of maaltijden bereiden. Ze moeten dan een foto delen van het resultaat”, aldus Carla Drossin.

“Maar soms gaan we zelfs nog een stapje verder. Voor huiswerk hebben we ook andere oplossingen bedacht. Soms versturen we opdrachten en materiaal zelfs per post. Of beter nog: we brengen het aan huis. Zo kregen de leerlingen van onze afdeling bakkerij thuis een doos met ingrediënten afgeleverd. Zij moesten er dan cake mee bakken en foto’s van hun resultaat delen. Het kost wat tijd en moeite, maar bij Hasp-O Zuid zitten we niet stil tijdens de coronacrisis”, zo besluit Carla Dossin.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio