Alken start babbellijn op voor inwoners

Print
Alken start babbellijn op voor inwoners

Foto: RR

Alken - Op vrijdag 20 maart ging de Babbellijn in Alken van start. Blijf in je kot kan immers eenzaam zijn. Het coronavirus zorgt voor sociaal isolement en de Babbellijn probeert dit te doorbreken.

Niet alleen kan elke Alkenaar naar 011 88 88 44 bellen, ook belt het OCMW zelf kwetsbare inwoners op. Indien gewenst kan zo een telefoontje ook wekelijks gebeuren. De babbellijn is bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 9u. tot 12u. en van 13.30u tot 15.30u. Op vrijdag staan de lijnen open van 9u. tot 12 uur.

De Babbelijn in cijfers: 30 inkomende en 235 uitgaande oproepen

Van vrijdag 20 maart tot en met vrijdag 27 maart ontving de Babbellijn alvast een 30-tal oproepen en werden er zo’n 235 spontane telefoontjes gedaan door het OCMW. Een initiatief dat erg geapprecieerd wordt door de Alkenaar.

Wat met de bereikbaarheid van de gemeentelijke diensten in Alken?

Het gemeentehuis, de technische dienst, de dienst vrije tijd en het OCMW zijn enkel open voor dringende, noodzakelijke zaken en vragen waarvoor absoluut persoonlijk contact nodig is.
Voor alle andere vragen, kan de Alkenaar bellen naar:
o 011 59 99 59 voor de diensten van het gemeentehuis
o 011 59 06 70 voor de diensten van het OCMW
o Check ook www.alken.be/diensten voor de contactgegevens van alle diensten.

De bibliotheek werkt met een afhaalservice, meer info: https://alken.bibliotheek.be

#Samentegencorona in Alken

Op www.alken.be/coronavirus worden telkens de laatste maatregelen en de specifieke gevolgen voor Alken opgelijst. En via www.alken.be/samentegencorona trachten we een mooi overzicht te maken van de solidaire initiatieven in Alken. Ook vrijwilligers of personen die een helpende hand zoeken kunnen zich melden op communicatie@alken.be.

Weldra volgt ook nog www.alken.be/kooplokaal om de lokale ondernemers en handelaars een hart onder de riem te steken.

Tot slot kreeg elke Alkenaar een bewonersbrief in de bus met bijhorend burenkaartje. Op die manier bereiken we ook de inwoners die niet online actief zijn.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio