© Shutterstock

Hier shop je merken van Belgische bodem in tijden van corona

Belgische merken lieten het al weten: ze zijn ongerust over de gevolgen van de coronacrisis. Modemerken vragen consumenten om zo veel mogelijk Belgisch te kopen, en om dat gemakkelijker te maken verzamelt Flanders DC de lokale online adresjes in één lijst.

mg

“Ik koop Belgisch, nu meer dan ooit”, roept Flanders DC, het aanspreekpunt voor ondernemers in de creatieve sector, op. “Steun de lokale economie en doe je aankopen bij lokale ondernemers in plaats van grote spelers.” Om dat zo gemakkelijk mogelijk te maken voor geïnteresseerde shoppers, verzamelde de organisatie de Belgische webshops op één lijst, die ze continue aanvullen. Het doel is om de lijst zo wijd mogelijk proberen te verspreiden.

#ikkoopBelgisch

Met de #ikkoopBelgisch kunnen shoppers hun aankopen online delen, bijvoorbeeld via Twitter of Instagram. Op die manier kunnen hun volgers ook nieuwe (online) adresjes leren kennen. Flanders DC verzamelt niet alleen webshops, ook design, literatuur, beeldende kunst, fotografie, grafische vormgeving en podiumkunsten komen op de lijst.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Jonge Belgische modemerken deden eerder al een noodkreet: “Wij timmeren nog volop aan de weg en onze namen zijn (nog) niet bij iedereen “top of mind”. Opvallen in een zee van internationale merken slorpt energie.” Zij hopen niet te verdwijnen in de ‘jungle van het web’. Maar niet enkel de kleine merken vragen aandacht. Ook grote spelers, zoals Torfs, Brantano en E5 mode dringen aan om Belgisch te kopen. “De wereldwijde coronacrisis heeft een enorme economische en emotionele impact op de volledige Belgische modesector”, besluit Belgische modefederatie Creamoda. ‘Door extra aandacht te vragen om online te shoppen in eigen land en Belgische merken te kopen, kunnen we de lokale economie steunen en maken we meer kans om deze crisis te overleven”, zegt Wendy Luyckx, communicatieverantwoordelijke bij Creamoda.

Ben je zelf een creatiever ondernemer en wil je op de lijst staan? Dat kan hier.

Niet te missen