© Karolien Meykens

© Karolien Meykens

© Karolien Meykens

© Karolien Meykens

© Karolien Meykens

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Middenschool Sint-Jan houdt contact met leerlingen via Instagram

Leerlingen van de middenschool Sint-Jan in Beringen moeten deze weken misschien dan wel niet naar school komen, maar dat wil niet zeggen dat ze niet in contact blijven met hun school en hun leerkrachten. De Instagrampagina “spectrumcollege_msj_beringen” floreert.

Karolien Meykens

Eind oktober dit schooljaar ging de Instagrampagina van de middenschool Sint-Jan online. Onmiddellijk was er veel respons van de leerlingen, de kaap van 800 volgers is bijna overschreden. De ideale manier dus om ook in deze onzekere periode met elkaar in contact te blijven.

"Door middel van regelmatige uitdagingen, spelletjes, challenges, grapjes… houden we onze pagina levendig", klinkt het in Middenschool Sint-Jan. "Zo deelde meneer Heylen bijvoorbeeld een foto met zijn huisdier, mevrouw Clerix sloeg samen met haar kindjes aan het bakken om zo de leerlingen te motiveren hetzelfde te doen. Mevrouw Thenaers daagde de leerlingen uit te sporten en mevrouw Meykens geeft geregeld tips om de coronaverveling tegen te gaan. Er is ook ruimte voor humor: de leerlingen mogen iedere dag hun favoriete coronaquotes doorsturen. En deze week gaan we met z’n allen op zoek naar de MSJ-mol."

De pagina is duidelijk een succes: de reacties van leerlingen en leerkrachten blijven binnenstromen. "Het is duidelijk: in tijden van corona laat MSJ je niet in de steek en sta je er als leerling niet alleen voor. Misschien ook nog goed om weten: de leerkrachten van MSJ zitten nog boordevol inspiratie en kunnen dus nog wel even doorgaan, moesten de coronamaatregelen nog langer aanhouden."


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio