© REUTERS

Spelers van FC Barcelona accepteren dan toch forse salarisverlaging: “We zijn altijd bereid geweest mee te werken”

De spelers van FC Barcelona nemen gedurende de coronacrisis genoegen met 30 procent van hun salaris. Ze hebben ook beloofd om ervoor te zorgen dat alle medewerkers van de club wel hun volledige salaris zullen ontvangen. De spelers verspreidden maandag een verklaring via hun sociale media.

“De club bedankt de profs voor hun betrokkenheid in deze uitzonderlijke situatie, veroorzaakt door deze noodsituatie op het gezondheidsvlak”, schreef FC Barcelona zelf in een statement.

Spaanse media meldden vorige week nog dat de spelers het voorstel van voorzitter Josep Maria Bartomeu voor een salarisverlaging hadden verworpen. Dat bestreed de spelersgroep in haar statement. “Er wordt veel gezegd en geschreven, maar we zijn altijd bereid geweest mee te werken. Wij beseffen hoe ernstig deze situatie is.”

De spelers van FC Barcelona volgen met hun salarisverlaging het voorbeeld van andere topclubs in Europa. Eerder maakten ook onder meer Juventus, Bayern München, Borussia Dortmund en Schalke 04 soortgelijke maatregelen bekend.