© Nena Bijloos

© Gilbert Vanoppen

thumbnail:
thumbnail:

Kermt neemt na een eeuw afscheid van bakkerij Ceulemans

In het centrum van Kermt werd vorige zondag afscheid genomen van bakkerij Ceulemans. Vier generaties bakkers hebben er een eeuw lang aan de ovens gestaan. Door de coronacrisis kon de feestelijke receptie niet doorgaan, maar buurtbewoners zorgden voor een spandoek aan het raam ter afscheid.

Gilbert Vanoppen

Hubert Ceulemans begon in de jaren twintig met brood bakken in een huisje langs de steenweg nabij de spoorwegovergang, waar nu de brug ligt. En was een klein winkeltje en met paard en kar werd er aan huis geleverd. Zoon Clement en zijn vrouw Bertha Vrancken bouwden later in het dorp een bakkerij, grenzend aan het oude kasteel, tegenover de kerk. Maar Clement overleed plotseling in 1960 en toen moesten zoon Roger en zijn vrouw Mia aan de slag. Roger vierde trouwens zopas zijn 90ste verjaardag.

Na de onteigening bij de heraanleg van de Diestersteenweg volgde een verhuis naar de overkant van het kruispunt, waar aansluitend in een nieuw pand Ronny en Mia sedert 1976 dagelijks voor vers brood en lekkere taarten hebben gezorgd. Patisserie Ceulemans-Dirix werd een plaats waar ook vele bekende Kermtenaren graag over de vloer kwamen voor hun zoeternijen.

Buren hadden bij het afscheid aan het raam voor een spandoek gezorgd, en het was de bedoeling om met een feestelijke receptie de klanten te bedanken en vaarwel te zeggen, maar dat werd door de omstandigheden afgeblazen. Gelukkig voor de buurtbewoners blijft het pand niet leeg staan. Op 7 april opent er een verswinkel, met producten uit eigen streek.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio