© Marie-France Corswarem

© Marie-France Corswarem

thumbnail:
thumbnail:

Derde graad VIIO Tongeren gaat Corona Challenge aan

Om haar leerlingen en leerkrachten te motiveren om fysiek actief te blijven, organiseerden de LO-leerkrachten van VIIO Tongeren de Corona Challenge. In totaal wil de school met alle leerlingen en leerkrachten zo'n 769 km wandelen, 893 km joggen en maar liefst 6.666 km fietsen.

Marie-France Corswarem

In de derde graad van VIIO Tongeren hebben de LO leerkrachten het initiatief genomen om een sportieve uitdaging te organiseren. Met de VIIO Corona Challenge willen ze de leerlingen ook in deze periode sportief houden. Het motto van de challenge is ‘symbolische immuniteit’ op te bouwen.

De Corona Challenge bestaat uit drie uitdagingen. De eerste is al wandelend zo'n 769 kilometer af te leggen, wat gelijk staat aan de omtrek van Vlaanderen. De tweede uitdaging is al joggend 893 kilometer af te leggen, even veel als de omtrek van België. De derde opdracht tenslotte is al fietsend zo'n 6.666 kilometer af te leggen, een afstand die gelijkstaat aan de Noordzee-route langs Nederland, Duitsland, Denemarken, Zweden, Noorwegen, Schotland en Engeland.

Aan de hand van een online formulier geven de deelnemers dagelijks hun activiteiten in. Die worden dan verzameld door het VIIO Corona Challenge team, die de resultaten iedere dag publiceren in hun nieuwsbrief. Het invulformulier werkt als een app, vergelijkbaar met Google Forms, maar is verbonden aan de office365-omgeving van VIIO. Zo kan alle informatie direct in het systeem van de school verwerkt worden.

Ondertussen zijn er na 10 dagen al meer dan 450 deelnames. “De symbolische immuniteit is voor de joggers en wandelaars al behaald en voor de fietsers is de finish bijna in zicht”, klinkt het op de school. “We hopen dan ook dat deze publiciteit de leerlingen nog eens extra aanzet om in actie te blijven. Inmiddels denken we ook al na over hoe we dit initiatief verder kunnen zetten."


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio