© ISOPIX

Modeweken voor mannen en couture in Parijs en Londen afgelast

Nadat eerder al alle modeweken in Azië werden afgeschaft, kwam nu ook het bericht dat die in Parijs en Londen niet zullen doorgaan. In Milaan worden alle evenementen dan weer naar september verschoven en ondertussen werd ook in de VS eenzelfde beslissing genomen.

flb

Het ziet er niet meteen naar uit dat in de modewereld snel weer alles als vanouds zal zijn. Enkele belangrijke modeweken zijn namelijk afgelast door de coronacrisis. De Fédération de la Haute Couture et de la Mode kondigde aan dat de mannenmodeweek in Parijs, die van 23 tot 28 juni was ingepland, en die van de couture, van 5 tot 9 juli, beide van de kalender zijn geschrapt.

“In het licht van de wereldwijde verspreiding van de Covid-19-epidemie zijn krachtige beslissingen nodig om de veiligheid en de gezondheid van de modehuizen, hun werknemers en iedereen die in onze branche werkt te waarborgen”, schrijft de Franse modefederatie in een mededeling. Naar eigen zeggen wordt er wel nog gezocht naar alternatieve mogelijkheden om de collecties alsnog te tonen.

Online en virtueel

In navolging van die beslissing maakte de Camera Nazionale della Moda, die de modeweek van Milaan organiseert, bekend dat de shows voor mannen, die gepland stonden tussen 19 en 23 juni, naar september worden verschoven en samen met de vrouwencollecties zullen worden getoond. “We werken ondertussen aan nieuwe digitale manieren om collecties te presenteren”, klinkt het daar. Er wordt onder meer gedacht aan online modeshows en virtuele showrooms.

Laatste in het rijtje om zijn mannenmodeweek af te schaffen, was de British Fashion Council . Ook die in Londen stond in juni op het programma en ook daar geven ze aan dat ze naar alternatieven op zoek gaan, want veel van die collecties zijn al in productie gegaan. Maandag volgde dan ook nog het nieuws dat in de VS hetzelfde gebeurt. Organisator CFDA kondigde aan dat de resort shows geannuleerd en die van de mannenmode voor onbepaalde tijd opgeschoven worden.

Meer over Coronavirus

Nieuwe Video's