COLUMN: Goesting!

Print
COLUMN: Goesting!

Foto: Salim Seghers

Peer - Salim Seghers schrijft een column over het dagelijkse leven in Peer.

Het nieuwe magazine 'Goesting' bij het Belang is een succes. Wie hier zijn gading niet in vindt, zal het elders moeten zoeken. Maar waar dan? Nieuwsgierig als ik ben, heb ik de vorige uitgaves eens ernstig doorbladerd. Zoals steeds probeer ik deze ideeën thuis te brengen, te toetsen op mijzelf en in mijn nauwe omgeving. Ik heb wel goesting in zovele dingen, maar ik heb nu geen zin om mij om te kleden, om mijn toilet te maken, het weer zit tegen, toch weer geen bezoek, vanavond heb ik al een afspraak, enzovoort. Rustig aan, alles kan, niets moet.

Je ziet een kok op tv iets heerlijks klaarmaken. Oh, daar had ik nu eens goesting in. Helaas, ver weg van je eigen tafel en keuken. Kijk daar op het scherm: die mensen liggen te bruinen in zo'n luie strandzetel in de zon onder een heldere blauwe hemel. Hierbuiten is er wind, koude, zelfs hagel en regen. Gekleed in een dikke trui, sjaal en overjas aan en rillen van de kou, lopen om binnen in huis te zijn.

Goesting genoeg om te vertrekken naar het Zuiden, maar morgenvroeg roept de job. Centjes verdienen om je stookolie, je leningen, je facturen en je verzekeringen te betalen. Kijk eens naar die juwelen. Sjiek zeg. Oorbellen, halsketting en armband in hetzelfde motief. Ik moet volgende week naar een feestje. Dat zou me mooi staan. Goesting genoeg, maar ze zijn niet goedkoop. Op de eerste plaats moet ik schoenen kopen van de nieuwe collectie, want wat ik thuis heb staan kan ik onmogelijk nog eens een jaartje aandoen. Die nieuwe modellen in roze kleur met een prachtige versiering achteraan en de bijhorende handtas, dat is net iets voor mij. Klopt dat prijskaartje, mevrouw!

In de badkamer keek ik bij volle licht in de spiegel: rimpels, grijze haren, kale plekjes, bleke nagels en een grauwe huidskleur. Wat kan ik doen? Vlug een afspraak maken bij de schoonheidsspecialiste, pedicure, manicure, haarkapster en vooral allerlei producten aanschaffen om dit alles te corrigeren, zeg maar te verbergen. Over buikje en overgewicht niet eens gesproken! Er iets aan doen? Goesting genoeg om te beginnen. Maar wat eerst? Een datum prikken om op dieet te gaan. Moeilijk, want er staan drie feestjes op mijn agenda... dus nu niet. Wat te denken van een nieuwe badkamer nu die aanlokkelijke aanbiedingen iedere dag te horen zijn. Eindelijk gedaan met dat oud bad en die douche zonder instap. Voltooid verleden tijd voor die versleten kranen en ouderwetse sproeiers. Hoelang gaan die werken duren? Wat zal mijn echtgenoot hiervan zeggen? En daarbij, in dit huis zijn er andere herstellingen uit te voeren, die meer dringend en nodig zijn.

's Avonds, zalig dromend in mijn warm bed, zie ik al mijn levensjaren in een flits voorbijgaan. Van sommige dingen ben ik reuze content, andere weer minder en nog andere beslissingen zou ik zeker niet meer overdoen. Ik heb zo'n goesting om eens opnieuw te beginnen met alles, van vooraf aan, met de kennis en ervaring die ik nu heb. En ik zou het natuurlijk anders en veel beter doen. Ach nee, laat maar zitten. Geen goesting? Jawel, maar zo slecht is het nu ook weer niet geweest!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio