Sterrenkundevereniging maakt speciaal corona-maandblad voor jongeren

Print
Sterrenkundevereniging maakt speciaal corona-maandblad voor jongeren

Foto: Esther Van Craesbeek

Hamont-Achel - Verveling vermijden bij de schoolloze jeugd? En tegelijkertijd diezelfde jeugd op een aangename manier laten kennismaken met de wereld van de astronomie? Sterrenkundevereniging Noorderkroon uit Achel heeft daar wat op gevonden.

Ook sterrenkundevereniging Noorderkroon uit Achel heeft haar gewone activiteiten onderbroken naar aanleiding van de uitbraak van het coronavirus. Voorlopig dus geen studie- en kijkavonden. Maar bij de pakken blijven zitten, willen ze daar in Achel niet. Ze hebben via digitale weg de koppen bij mekaar gestoken om een 'Special Edition' te maken van hun maandblaadje.

Een speciale editie voor alle kinderen en jongeren die momenteel niet naar school kunnen. Om hen een leuke afleiding te bezorgen en hen te laten kennismaken met allerlei aspecten van sterrenkunde, aangepast aan ieders leeftijd. Met onder meer kleurplaten voor de kleinsten, breinbrekers en droedels voor de ouderen en heel wat linken naar internetsites over sterrenkunde, speciaal voor jongeren.

Om zoveel mogelijk jeugd te bereiken, stellen ze hun digitale maandblaadje voor iedereen beschikbaar op de website van de vereniging: https://www.noorderkroon-achel.be/ . Veel plezier ermee!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio