VIDEO Jeugdfanfare covert Fall Out Boy tijdens corona-concertje

Print
VIDEO Jeugdfanfare covert Fall Out Boy tijdens corona-concertje

Foto: Ruud Hawinkel

Overpelt

Pelt - Op zondag 8 maart repeteerde de Overpeltse jeugdfanfare voorlopig voor de laatste keer. “Goed gewerkt mannekes, volgende week gaan we verder”, besloot dirigent Ruud de repetitie. Niemand die toen kon vermoeden dat de jongeren elkaar misschien pas in mei terug zullen zien…

Maar treuren en bij de pakken neerzitten, dat kunnen ze in Overpelt niet goed. En dus ontstond na een weekje verplichte isolatie het idee om toch nog eens een keertje samen te spelen. Anderhalve meter afstand houden tussen 44 muzikanten bleek niet haalbaar, maar thuis allemaal hetzelfde liedje inspelen en dat dan samenbrengen was een mooi alternatief.

Fall Out Boy
“De keuze voor de popsong ‘Uma Thurman’ van Fall Out Boy was achteraf gezien misschien niet zo’n ideaal plan”, vertelt de dirigent. “Het heeft een strak tempo, verschillende instrumentengroepen zetten op andere momenten in, en zeker voor de jongste muzikanten zijn de ritmes best wel pittig. Maar ‘You’ll Never Walk Alone’ of ‘We zullen doorgaan’ hadden andere orkesten al gedaan. En bovendien speelt iedereen dit nummertje graag.”

Ondanks de lovende reacties is de jeugdfanfare niet meteen van plan om nog meer muziek op te nemen. “Tenzij we van de regering nog maanden in ons kot moeten blijven natuurlijk.”

Het filmpje is terug te vinden op Youtube en via de Facebookpagina van de fanfare.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio