Inspirocollege helpt zesdejaars online met studiekeuze

Print

Foto: Marketing Inspirocollege

Houthalen-Helchteren - Ook de leerlingen van het zesde jaar blijven bij met hun schoolwerk via online lessen en thuis studeren. Maar daarnaast speelt bij deze leerlingen op dit moment nog een andere vraag: welke studierichting ga ik straks kiezen in het hoger onderwijs?

Een belangrijk onderdeel van het pedagogische project van het Inspirocollege, dat haar leerlingen voorbereidt op het hoger onderwijs. Tijdens het schooljaar doen wij aan studiekeuzebegeleiding met onder andere een studiebeurs en een speeddate tussen zesdejaars en oud-leerlingen.

Geen infodagen

In tijden van COVID-19 is de juiste studiekeuze maken nog uitdagender: er zijn immers geen infodagen aan hogescholen en universiteiten, geen openlesdagen,... Op sociale media duiken oproepen op van studenten die leerlingen uit het zesde jaar nu graag willen helpen bij hun studiekeuze. Een mooi initiatief waar wij graag aan bijdragen! Daarom richtten wij een nieuwe Facebookgroep op: 'Studiekeuze @ Inspirocollege'. Wij hopen dat oud-leerlingen en onze laatstejaars elkaar hier kunnen ontmoeten om info en ervaringen te delen over hun studierichting en zo elkaar te inspireren om de juiste studiekeuze te maken.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio