Rusland schort internationale vluchten op, Moskou gaat op slot

Print
Rusland schort internationale vluchten op, Moskou gaat op slot

Foto: Photo News

De Russische regering heeft het federale luchttransportagentschap opgelegd alle burgervluchten van en naar het land vanaf vrijdag op te schorten, maakte premier Michail Misjoestin donderdag bekend. Vluchten om Russische burgers weer thuis te brengen mogen nog wel.

“Gewone en chartervluchten van en naar buitenlandse luchthavens zullen vanaf 27 maart 2020 vanaf middernacht opgeschort worden, met uitzondering van vluchten om Russische onderdanen terug te brengen uit het buitenland, en vluchten die uitgevoerd worden in overeenstemming met de beslissingen van de regering”, zo staat het in het regeringsbesluit dat op de website van Misjoestin werd gepubliceerd.

Sinds het begin van de crisis was het aantal vluchten al sterk verminderd.

President Vladimir Poetin gaf burgers in een televisietoespraak de raad om thuis te blijven. Voor wie van het buitenland komt of wie blootgesteld kan geweest zijn aan iemand met het virus, gelden strikte quarantainemaatregelen.

Cafés, restaurant en kappers sluiten in Moskou

De Moskovische burgemeester Sergej Sobyanin heeft de opdracht gegeven om het werk van cafés, restaurants en kappers in de Russische hoofdstad tijdelijk op te schorten. Hij maakte dit bekend op zijn website.

Rusland neemt net als de rest van de wereld meer ingrijpende maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Rusland heeft meer dan 650 gevallen van het nieuwe coronavirus, vooral in hoofdstad Moskou.