Grensovergang Weerterweg afgesloten

Print
Grensovergang Weerterweg afgesloten

Foto: Koen Nijsen

Bocholt - Om de controle op het grensoverschreidend verkeer te vereenvoudigen, is beslist om ook de grensovergang via de Weerterweg naar Weert af te sluiten voor alle verkeer.

Dat maakt dat er vanuit Bocholt nog één grensovergang naar Nederland beschikbaar is: via de Lozerstraat (langs de Zuid-Willemsvaart). Deze afsluiting gaat in op donderdagmiddag 26 maart om 12 uur. Let dus goed op: het kan dat je via de Weerterweg 's morgens nog op je werk kan geraken, maar 's avonds via Lozen moet terugkomen. Het gemeentebestuur van Bocholt heeft de stad Weert van deze afsluiting op de hoogte gebracht. Aan beide zijden van de grens zal de afsluiting afdoende aangegeven worden.

Alle niet essentiële verplaatsingen verboden zijn! (winkelen in het buitenland, tanken in het buitenland,…). Je mag de grens enkel over:
- om er te gaan werken;
- in het kader van co-ouderschapregeling;
- om zorg te verlenen aan een hulpbehoevend familielid of persoon waarmee je een zorgband hebt.

Er zullen, door de politiediensten van zone CARMA strenge controles aan de grensovergang worden uitgevoerd. Het kan handig zijn dat u attesten/bewijzen kan voorleggen met reden van uw verplaatsing. Als je bijvoorbeeld voor je werk de grens moet oversteken, dan kan een attest van uw werkgever daarbij nuttig zijn.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio