Footfest KWS Linkhout lokt 60 nieuwsgierige meisjes

Print

Linkhout

Lummen - KWS Linkhout organiseerde in samenwerking met Voetbal Vlaanderen op woensdag 11 maart 2020 een 'footfest' 5t5 voor meisjes U9, U11 en U13. jHet gaat om een laagdrempelig recreatief tornooi waar fun centraal staat. Maar liefst 60 meisjes kwamen tijdens dit tornooi proeven van het voetbal.

Dat KWS Linkhout probeert om het meisjesvoetbal in Limburg mee op de kaart te zetten, is algemeen bekend. De club telt maar liefst 16 voetballende meisjes die elk weekend het beste van zichzelf geven, en dit in een jongenscompetitie.

Het footfest voor meisjes is een laagdrempelig recreatief tornooi waar het fungehalte centraal staat. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk niet-voetballende meisjes te laten proeven van het voetbalspelletje. Alle wedstrijdjes worden gespeeld met 5 tegen 5. Er wordt gespeeld zonder ranking, iedereen is winnaar op deze footfest.

"Maar liefst 60 meisjes vonden de weg naar ons footfest", klinkt het bij de club. "De weergoden waren ons gelukkig goed gezind. Veel meisjes brachten hun vriendinnetjes mee en zo werd het voor iedereen een onvergetelijke namiddag vol spel en plezier. Vanuit de club werd er door vele vrijwilligers nog gezorgd voor een rijkelijk gevulde goodiebag als afscheid. We zijn er zeker van dat we een aantal van deze meisjes volgend seizoen zullen terugvinden op onze voetbalvelden."


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio