Situatie in Sint-Trudo Ziekenhuis in Sint-Truiden onder controle

Print
Situatie in Sint-Trudo Ziekenhuis in Sint-Truiden onder controle
Sint-Truiden -

De situatie in het Sint-Trudo ziekenhuis in Sint-Truiden is momenteel onder controle. Een derde quarantaineafdeling kan in gebruik genomen worden en er worden verschillende stabiele patiënten overgebracht naar andere ziekenhuizen.

LEES OOK. Vier nieuwe coronadoden in Limburg brengen totaal op vijftien overlijdens

LIVE. Volg hier alle ontwikkelingen over het coronavirus

Zondag raakte bekend dat het ziekenhuis van Sint-Truiden zijn maximumcapaciteit had bereikt. In het ziekenhuis overleden al zes coronapatienten. Daarmee is Sint-Truiden de hardst getroffen stad in de provincie Limburg, waar in totaal vijftien patiënten overleden.

De vraag naar bijkomende ziekenhuisbedden was dan ook groot in het ziekenhuis. “De situatie in het ziekenhuis is momenteel onder controle, door het harde werk van alle teams binnen Sint-Trudo en de veiligheidscel”, aldus de Truiense burgemeester Veerle Heeren (CD&V) op Facebook. Ze maakt ook bekend dat een derde volledige quarantaineafdeling klaar is voor gebruik als dat nodig moest zijn.

Solidariteit

In het dagelijks overleg met de federale gezondheidsinspecteur en de omliggende ziekenhuizen is er ook beslist om stabiele patiënten te vervoeren naar de intensieve afdelingen van Hasselt, Tongeren en Tienen.

“Dankzij korte en rechtstreekse communicatielijnen met de veiligheidscel, waarvan het ziekenhuis deel uitmaakt, met de gouverneur kunnen we heel snel op de situatie inspelen en hebben we een herschikking van de ziekenhuisbedden binnen de drie uur gekregen.”

In totaal zijn er op de drie quarantaineafdelingen nu 84 bedden beschikbaar. Op de afdeling intensieve zorgen zijn nu zestien bedden beschikbaar waarvan er tien zijn voorbehouden voor coronapatienten en zes voor niet-coronapatienten. Zondagavond waren dat nog maar acht bedden.

“Met dank aan de solidariteit van de ziekenhuizen in onze regio en het Federaal Agentschap Volksgezondheid. Zo kunnen we alle patiënten op de intensieve dienst de beste zorg geven”, aldus nog de burgemeester.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio