Voetbal

Messi, Ronaldo en Neymar blijven best betaalde voetballers

Print
Messi, Ronaldo en Neymar blijven best betaalde voetballers

Lionel Messi, Cristiano Ronaldo en Neymar. Foto: rr

Lionel Messi, Cristiano Ronaldo en Neymar blijven ook dit seizoen de drie best betaalde voetballers ter wereld. Dat blijkt uit een onderzoek van het tijdschrift France Football.

France Football publiceert dinsdag zijn dossier “Salarissen van de Sterren”. Het tijdschrift houdt rekening met de brutosalarissen en verwachte reclame-inkomsten in het seizoen 2019-2020, evenals met de premies en bonussen van het voorbije seizoen.

Op basis van de berekeningen staat Messi met 131 miljoen euro op de eerste plaats. De ster van FC Barcelona verdient zo één miljoen euro meer dan vorig jaar. Juventus-vedette Ronaldo volgt op de tweede plaats met 118 miljoen euro (+5). PSG-ster Neymar vervolledigt het podium met 95 miljoen euro (+4,5).

“Sinds 2013 staan Messi, Cristiano Ronaldo en Neymar telkens op het podium. En deze drie hebben een gigantische voorsprong op de anderen”, aldus France Football.

Bij de coaches is Diego Simeone (Atlético Madrid) met 40,5 miljoen euro het best betaald. Daarna volgen Antonio Conte (Inter Milaan) met 30 miljoen euro en Pep Guardiola (Manchester City) met 27 miljoen euro.