Kinderen en leerkrachten van Europaschool blijven creatief aan de slag

Print

Foto: Femke Przybylak

Kolderbos

Genk - Wegens het coronavirus gaan de lessen niet meer door op school, maar dat betekent niet dat alles stilvalt. Leerkrachten van de Europachool doen hun best om in contact te blijven met de ouders en iedereen gaat aan de slag met het materiaal van in de klas.

De ouders stuurden schitterende foto’s van hoe zij elke dag op creatieve manier aan het werk zijn met hun kinderen. Dat thuis leren ook leuk en gezellig kan zijn, zie je op de foto's. Met mama en papa erbij of al heel zelfstandig alleen. In de woonkamer of aan hun eigen tafeltje. Zelfs in de tuin worden er originele leerplekjes gecreëerd.
Er wordt op papier gewerkt, maar ook digitaal want we hebben enkele mooie programma’s waar elk kind op kan inloggen en de leerstof kan oefenen. De oefeningen kunnen per kind heel mooi aangepast worden zodat iedereen op zijn niveau blijft leren, ook in deze tijden.

En dat leren niet alleen over rekenen of taal gaat bewijzen onze kindjes van het eerste leerjaar, daar wordt ook met huishoudelijke taakjes geholpen zoals de tafel dekken en de was sorteren. De leerkrachten van het eerste staan via een app in verbinding met de ouders en kunnen zo antwoorden op alle vragen en meedelen in de leermomenten van de kinderen thuis.
Ook de leerkrachten zitten niet stil en hebben voor onze nieuwe groene speelplaats hard aan de serre gewerkt. In de buitenlucht en met de juiste afstand bleef alles veilig en staat er een verrassing te wachten op de kinderen wanneer ze weer terugkomen.
"We willen graag alle ouders bedanken voor de vele inspanningen die ze elke dag leveren om het leren te blijven stimuleren. Ga zeker door met jullie creatieve oplossingen en maak het leerrijk en gezellig thuis! Maar we wensen jullie vooral een goede gezondheid, want dat is het allerbelangrijkste", klinkt het.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio