Ook F1-race in Azerbeidzjan uitgesteld door coronavirus

Print
Ook F1-race in Azerbeidzjan uitgesteld door coronavirus

Mercedes F1-bolide Foto: Mercedes F1 team

De eerste zeven races van het F1-seizoen 2020 werden reeds uitgesteld of geannuleerd en nu is ook de GP van Azerbeidzjan officieel uitgesteld.

Nadat door de uitbraak van het coronavirus heel wat F1-races geschrapt werden leek de GP van Azerbeidzjan de openingsrace van het F1-seizoen 2020 te worden. Ook daarover mag echter een kruis gemaakt worden want vandaag werd officieel bevestigd dat ook de F1-race in Baku uitgesteld wordt.

Net als bijvoorbeeld Monaco wordt de GP van Azerbeidzjan op een tijdelijk stratencircuit verreden waarbij er weken op voorhand al vangrails enz. moeten geplaatst worden. Om het risico te vermijden dat alles wordt opgebouwd en de race toch niet zou doorgaan is beslit om de F1-race uit te stellen.

Daardoor zou plots de GP van Canada, die gepland staat voor 14 juni, de eerste race van het F1-seizoen 2020 kunnen worden. 

Het F1-seizoen 2020 lijkt voor een nieuw record te gaan zorgen want nooit eerder begon een F1-seizoen zo laat. Het huidige record staat op 1951 toen het F1-seizoen op 27 mei begon.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: