Truiense kunstenaars en artiesten maken kleurplaten

Print
Truiense kunstenaars en artiesten maken kleurplaten

Foto: Annemie 's Heeren

Sint-Truiden - De stad Sint-Truiden, de Academie Haspengouw Beeld en enkele bekende Truiense kunstenaars hebben tekeningen gemaakt voor volwassenen en kinderen. Zo probeert creatief Sint-Truiden iedereen een hart onder de riem te steken.

De stad Sint-Truiden, de Academie Haspengouw Beeld en enkele bekende Truiense kunstenaars hebben tekeningen gemaakt voor volwassenen en kinderen. Zo probeert creatief Sint-Truiden iedereen een hart onder de riem te steken.

Sinds de invoering van de quarantaine light door de federale overheid zijn mensen verplicht om thuis te blijven en maximaal contact met anderen te vermijden, behalve voor essentiële verplaatsingen. Iedereen is dus naarstig op zoek naar manieren om zijn of haar kinderen of zichzelf creatief bezig te houden.

De stad Sint-Truiden lanceerde daarom een oproep aan alle creatieve tekenaars en kunstenaars om kleurplaten te ontwerpen voor kinderen en volwassenen.

De reactie van onze professionele creatieve Truienaren was hartverwarmend. De Academie Haspengouw Beeld, Tom Herck, Kim Duchateau, Raf Roefflaer, Jan Vanderkerken en vele anderen kropen meteen in hun pen en bezorgden al heel wat mooie kleurplaten. Centraal daarin staat dat lelijke coronabeestje of de zorgkundige held. De tekeningen zijn te vinden op de website van de stad Sint-Truiden (www.sint-truidenbe) en op de website sinttruidensolidair.be.

We roepen alle Truienaren op om de tekeningen af te printen, ze in te kleuren en ze aan zijn of haar raam te hangen. Zo laten we zien hoe creatief Sint-Truiden is en kunnen we elkaar steunen in deze moeilijke tijd.

De stad heeft enkele jaren geleden een kleurboek laten maken, ook die kleurplaten zijn terug te vinden op de website.

Niet iedereen heeft een printer daarom zullen de kleurplaten ook als bijlage zitten in de volgende editie van ons stadsmagazine dat in het teken van corona staat.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio