Campus de helix neemt challengevideo's op

Print
Maasmechelen - De leerkrachten Lichamelijke opvoeding van campus de helix zitten niet stil in deze coronacrisisperiode. Leerlingen moeten in beweging blijven. Ze krijgen de raad om het voorbeeld van hun L.O.-leerkrachten te volgen, contact met elkaar te houden en hun eigen challenge te voltooien. Zo vormen zij samen een ketting van mensen die voor elkaar blijven zorgen.

Eerst kregen leerlingen sportopdrachten en turnoefeningen via het leerplatform die ze makkelijk thuis kunnen uitvoeren. Maar na een week kwamen de leerkrachten al op nieuwe ideeën. Omdat ze weten hoe belangrijk het is om in deze tijd in beweging te blijven, zijn ze verder gaan nadenken. Met de inspiratie van alle video's die circuleren op sociale media, namen ze een eigen challengevideo op. Iedere collega nam een eigen filmpje op en via WhatsApp werd het resultaat naar elkaar gestuurd. Na heel wat heen en weer appen, werden alle filmpjes tot een video gemonteerd.

Nu was de boodschap niet alleen meer voor de leerlingen van campus de helix interessant, maar voor iedereen. Daarom werd het resultaat op Facebook en op YouTube gepost. Meteen volgden honderden likes en werd de video massaal gedeeld. Reacties waren niet van de lucht. Deze video werd samen met zo’n twintig links naar sites met sportactiviteiten aan de leerlingen bezorgd. Het advies is: blijf thuis, ontspan je, maak tijd voor elkaar, doe klusjes, speel spelletjes en besteed voldoende tijd aan sport. Blijf gezond en blijf bewegen.

De mooiste reactie op deze post was wel deze: “Super! Mooie initiatieven die ontstaan. Hier wordt de noodzaak van onderwijs en huiswerk opeens heel erg duidelijk! Heeft nog nooit zo graag naar school gewild.”


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio