Strenge controles aan de kust: iedereen krijgt politie over de vloer, zelfs Conner Rousseau

Maak geen niet-dringende verplaatsing en blijf vooral weg van de kust. Het kon deze week niet genoeg herhaald worden. De politie controleerde dan ook veel. Ook sp.a-voorzitter Conner Rousseau kreeg politie over de vloer in het kustappartement van zijn vader.

tg,cds, gjs

Europees Parlementslid Kris Peeters (CD&V) stuurde zondagmiddag een tweet vanuit Nieuwpoort en kreeg daar een hoop kritiek over. “Zowel bij gezondheids- als andere crises is een Europese aanpak noodzakelijk. Een virus kent geen grenzen. #COVID”, klonk het in de tweet.

Peeters stuurde ook de plaats mee van waar hij de tweet verstuurde, namelijk Nieuwpoort. En dat lokte onmiddellijk een golf van protest los. Want geldt dat verbod om naar je tweede verblijf aan de kust te gaan misschien niet voor Europese parlementsleden, vroegen velen zich af.

Peeters liet zondagavond weten dat de tweet niet door hem werd gepost maar in zijn naam door zijn parlementair medewerker die in Nieuwpoort woont.

Nochtans, zo merkte iemand op, thuis in Puurs was Peeters zondag alvast niet.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Conner Rousseau kreeg afgelopen weekend dan weer de politie over de vloer. Hij verblijft nu al een week in het appartement van zijn vader in Nieuwpoort. De sp.a-voorzitter gaf al aan dat de reden daarvoor is dat zijn moeder kanker heeft en dus een risicogroep is voor het coronavirus, waardoor hij er even wegblijft omdat hij voor zijn werk nog veel onder de mensen komt.

Maar de politie voor zijn deur, daar schrok Rousseau wel even van. “Omdat ze van hogerhand mij moesten komen ondervragen waarom ik hier zat”, schrijft hij op Instagram. “Vind dat beetje te verregaand. En zeer intrigerend. Er stond zeer duidelijk in de krant waarom ik hier zit. Dan de politie op mij af sturen, wie er ook achter zit, laag. Er zijn andere prioriteiten vandaag.”

Meer over Conner Rousseau