© AFP

Rihanna doneert bijna 5 miljoen euro voor strijd tegen coronavirus

Ook Rihanna (32) trekt zich de coronacrisis erg aan. De zangeres heeft daarom met haar eigen Clara Lionel Foundation bijna 5 miljoen euro gedoneerd aan verschillende instanties om ze bij te staan in hun strijd tegen het virus.

Het geld wordt verdeeld tussen verschillende instellingen in onder meer de Verenigde Staten, Haïti en Malawi, laat de organisatie weten aan Amerikaanse media.

Zo gaat er een bedrag naar de wetenschap voor onderzoek naar de oorzaak en de oorsprong van het coronavirus, is er geld vrijgemaakt voor medische- en beademingsapparatuur aan te kopen en is er geld gedoneerd voor onderzoek naar de ontwikkeling van een vaccin en medicatie tegen het dodelijke virus. Ook steunt Rihanna’s organisatie voedselbanken.

De directeur van de Clara Lionel Foundation, vernoemd naar Rihanna’s grootouders, vindt het belangrijk om vooral minderbedeelde gemeenschappen te steunen. “Zij zullen het hardst worden geraakt door deze pandemie”, klinkt het en vormen ook een steeds groter worden de groep in de VS.

Het is alleszins niet de eerste keer dat wereldster Rihanna zich van haar gulste kant toont.

Meer over Coronavirus

Nieuwe Video's