COLUMN: 'Sjik is mich da' anno 2020

Marleen Sijbers schrijft een column over leven in Zutendaal

Marleen Sijbers

Bijzondere tijden vragen uitzonderlijke maatregelen. Normaal gezien heb ik nog één week schrijfrust. Toch stuur ik in deze periode, dat de mensen meer lees-behoefte hebben, een extra column naar de krant.

Op facebook worden allerlei initiatieven gepost om deze donkere periode van COVID-19 beter te overleven.

Zo zijn er heel wat dames van ons dorp in actie geschoten. Zij komen tegemoet aan de vraag om mondmaskers te naaien. Ik bewonder hen zeer.

Onze gemeentelijke ‘dienst welzijn’ houdt ogen en oren open voor mensen, die extra hulp nodig hebben. Wie voldoende in goede conditie is, kan zich kandidaat stellen om bib-boeken af te leveren, medicatie te bezorgen of boodschappen te doen.

Van het bejaardentehuis kregen we de vraag om zoveel mogelijk brieven en kaarten te schrijven. Ook als je geen bewoners kent, zijn jouw pennenvruchten heel welkom.Je kan ze in de brievenbus stoppen of versturen naarWoonzorgcentrum Oosterzonnet.a.v. een bewoner of iedereenNieuwstraat 2–63690 Zutendaal

Heel ontroerend en origineel vond ik het initiatief van Rich Glockemann en Bèrt Crommen. Zij trokken zingend door de straten. Om voldoende afstand te houden, hanteerde Rich op een ludieke manier een vouwmeter. ‘You’ll never walk alone’ weerklonk op verschillende plaatsen in Zutendaal. Het spelplezier spatte van dit duo af. De accordeon-muziek van Bèrt galmde doorheen Zutendaal.Nu de lente officieel is losgebarsten, kunnen we ondanks de strenge regeringsmaatregelingen toch genieten.Buiten komen … is niet afgelastMuziek beluisteren … kan volopLezen … wordt sterk aangemoedigd.Telefoneren … verbindt ons meer dan ooit.Zingen … houdt je recht.Lachen … pept je op.Hoop bewaren … bewijst hoe sterk we zijn.Laten we dus omarmen wat we nog steeds kunnen koesteren.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio