Indische Runkstenaar brengt yoga en dans tot in uw huiskamer

Print

Foto: Studiorsel Photography

Runkst

Hasselt - Meer en meer mensen zitten thuis. En allemaal mogen we minder en minder uit ons kot komen. Bhumika Parekh, leerkracht yoga en bollywooddans voor de sportdienst van stad Hasselt, zorgt ervoor dat we toch lekker en gezond kunnen blijven bewegen. Ga voor uw scherm staan en ontspan u inspannend!

Het zijn lastige tijden voor iedereen. Ook voor Yentl en Bhumika. Deze twee danseressen/choreografen wonen sinds enkele jaren in Runkst (Hasselt). Met hun organisatie AYU vzw maken ze de wereld, en vooral Vlaanderen, een mooiere plek. Dat doen ze vooral met dans, yoga en ayurveda. De lente is voor hen een tijd vol workshops en projecten. Daar valt alvast een groot deel van in het water. Samen met de voorziene inkomsten.

"Het is heel moeilijk voor iedereen in onze sector", zegt Bhumika. "Gaan onze werkgevers onze contracten nog uitbetalen? Worden workshops uitgesteld of afgelast? We weten het niet, maar vrezen het ergste. Maar het gaat niet alleen om geld. Ik had zoveel goesting in al die mooie projecten. De lente roept en we moeten binnen zitten. Natuurlijk begrijp ik dat het niet anders kan. Maar waar moet ik nu met mijn energie naartoe?"

Blijkbaar heeft Bhumika zelf al een antwoord gevonden. Haar energie kan ze online kwijt. Net zoals wij allemaal met haar. Want om haar leerlingen yoga en bollywooddans niet helemaal stil te laten staan, deelt Bhumika elke dag korte filmpjes tot volledige lessen waarin je met haar kan dansen of yoga doen. Even ontspannen en tegelijkertijd je lijf los maken en je wat fysiek inspannen? Je hoeft het niet alleen te doen. Laat je begeleiden en inspireren. Maak wat plaats in huis, rol je matje uit, ga naar de facebookpagina of het you tubekanaal van Ayu vzw Hasselt en kies een filmpje onder berichten. Elke dag wat nieuws, dankzij topHasselaren Ayu, Yentl en Bhumika!

We zitten allemaal geïsoleerd, maar we vergeten elkaar blijkbaar niet. Rest nog de vraag: wie doet er iets terug voor Bhumika, Yentl en andere Hasseltse artiesten die elke dag proberen ons land mooier te maken, maar nu plots tegen een zware financiële dobber aankijken?


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio