Stad Hamont-Achel blijft bereikbaar voor haar burgers

Print
Stad Hamont-Achel blijft bereikbaar voor haar burgers

Foto: stad Hamont-Achel

Hamont-Achel - Sinds woensdagmiddag 12 uur voerde de federale overheid strengere maatregelen in. Deze blijven tenminste tot en met 5 april van kracht. Ook het stadsbestuur van Hamont-Achel hanteert de nodige maatregelen, maar blijft bereikbaar voor haar burgers. Dat betekent dat alle diensten achter de schermen verder werken en zowel via de telefoon als e-mail bereikbaar blijven. De burgerloketten werken tot en met 19 april enkel op afspraak.

Dienstverlening op afspraak, via telefoon en per e-mail

Het stadsbestuur roept haar burgers op om deze maatregelen strikt te respecteren. Daarom kunnen burgers alleen voor dringende zaken een afspraak maken op het stadshuis of OCMW via 011/51.05.00. Bijvoorbeeld voor een aangifte van geboorte of overlijden, een noodzakelijke vervanging van een rijbewijs of eID, wanneer men zich in financiële nood bevindt… De meeste andere zaken worden beschouwd als niet-dringend. Bovendien kunnen heel wat vragen ook via e-mail of telefoon afgehandeld worden. Daarom wordt aangeraden om eerst via deze weg contact op te nemen.

Momenteel doet het stadsbestuur haar best om de gevolgen van deze toestand in kaart te brengen. Men beseft dat deze situatie een grote impact heeft op enerzijds de dagelijkse werking en dienstverlening en anderzijds op het dagelijks leven van burgers, handelaars, verenigingen... en dus ook heel wat vragen oproept. Daarom wordt de stand van zaken continu intern bekeken en opgevolgd. Van zodra hierover meer bekend is, wordt dit gecommuniceerd.

Vragen omtrent corona

Op de stedelijke website (www.hamont-achel.be/coronavirus) vind je heel wat informatie terug betreffende de maatregelen in Hamont-Achel. Zit je nog met vragen? Dan kan je een e-mail sturen naar coronavragen@hamont-achel.be. De medewerkers van de gemeente doen hun uiterste best om jouw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

*Meer informatie betreffende de maatregelen van de federale overheid vind je terug op www.info-coronavirus.be. Deze website biedt overigens ook een FAQ (meest gestelde vragen) aan.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio