Borgloon tegen corona, stap mee in de strijd

Print
Borgloon - Het coronavirus beheerst het hele leven, ook in Borgloon. Heel wat Limburgers willen graag acties ondernemen, tips delen of hun verhaal kwijt. In tijden van corona zoekt iedereen verbondenheid en leeft het Limburggevoel meer dan ooit. HVBL en TVL nemen de rol van vertolker en versterker op van acties, tips en verhalen onder de noemer #Limburgtegencorona. Talrijke reacties stromen binnen. Lees hier wat in Borgloon gebeurt.

ACTIE

De 11 dames die wekelijks snit- en naadlessen volgen in gemeenschapscentrum Panishof bundelen nu hun kennis en krachten om mondmaskers te maken voor de hulpverleners in het woonzorgcentrum Bloesemhof. Zij hopen op deze manier hun steentje bij te dragen en de tekorten te kunnen terugdringen. Ze zullen individueel van thuis uit aan de slag gaan met pakketjes met materialen die ze aan huis geleverd krijgen. Deze maskers zullen in eerste instantie dienen ter bescherming van de hulpverleners in het woonzorgcentrum Bloesemhof.

Door de maatregelen van de overheid in strijd tegen corona heeft Mac Queen zaterdag een livestream 14 maart opgezet om het feest tot bij de mensen thuis te brengen. DJ Jordy Vissers kwam samen met zijn lightjockey Jeroen Schoefs op het idee om Mac Queen tot bij de mensen thuis te brengen. Met een camera en een softwareprogramma trokken ze naar een lege discotheek om er een livestream op te zetten en zo de muziek en het beeld van een lege Mac Queen tot bij de mensen thuis te brengen. De livestream werd uitgezonden vanuit de Facebookpagina van resident DJ Jordy Vissers. De stream werd in een mum van tijd gedeeld over heel Facebook en de reacties liepen als een sneltrein binnen. "Op een bepaald moment waren er meer dan 300 mensen tegelijk naar onze stream aan het kijken. Iets wat we zelf totaal niet hadden verwacht. Momenteel zijn we aan het bekijken op welke creatieve manieren we Mac Queen kunnen laten verder leven."

 

Heeft u een verhaal, kent u geweldige middeltjes om uw buren te ondersteunen, wilt u helpen of heeft u hulp nodig? Laat het ons weten via onze site, via ons nieuwsjagersplatform en via onze WhatsAppgroep.

hbvl.be/nieuwsjager
hbvl.be/limburgtegencorona
hbvl.be/coronaoproep
WhatsApp: +32 11/87.85.24. Voeg dit nummer toe aan uw contacten in WhatsApp


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio