Celebs

Coronavirus heeft ook grote impact op Queen Elizabeth

Print
Coronavirus heeft ook grote impact op Queen Elizabeth

Foto: ISOPIX

Met haar gezegende leeftijd van 93 jaar behoort Queen Elizabeth tot de risicogroep als het over het coronavirus gaat. Buckingham Palace heeft daarom bekendgemaakt dat het werkschema van de koningin grondig wordt aanpast.

De Britse koningin Elizabeth heeft haar jaarlijkse feesten in de tuinen van Buckingham Palace alvast geannuleerd en vertrekt donderdag - een stuk eerder normaal - al naar haar residentie Windsor Castle. Daar zal ze door de uitbraak van het coronavirus ook langer blijven dan gepland, meldt Buckingham Palace.

Daarnaast zal ook een aantal andere openbare evenementen die de koningin en andere leden van de koninklijke familie zouden bijwonen geannuleerd of uitgesteld worden. Op Witte Donderdag op 9 april gaat de koningin ook niet naar de kerkdienst in de St. George’s Chapel van Windsor Castle.

Het is nog niet bekend of Trooping the Colour, de jaarlijkse ceremonie ter ere van de vorstin die op 13 juni geprogrammeerd staat, en het staatsbezoek van de Japanse keizer aan het Verenigd Koninkrijk wel zullen kunnen plaatsvinden. Daarover wordt nog overlegd.

Niet te missen