© Betaling veilig

Gratis koffie voor fietsers en wandelaars in Vechmaal

Gratis koffie voor fietsers en wandelaars in Vechmaal© Eric Dupain

thumbnail:
thumbnail: Gratis koffie voor fietsers en wandelaars in Vechmaal

Heers tegen corona, stap mee in de strijd

Het coronavirus beheerst het hele leven, ook in Heers. Heel wat Limburgers willen graag acties ondernemen, tips delen of hun verhaal kwijt. In tijden van corona zoekt iedereen verbondenheid en leeft het Limburggevoel meer dan ooit. HVBL en TVL nemen de rol van vertolker en versterker op van acties, tips en verhalen onder de noemer #Limburgtegencorona. Talrijke reacties stromen binnen. Lees hier wat in Heers gebeurt.

ptvk03

ACTIE

In Vechmaal komen kijken wandelaars verbaasd maar aangenaam verrast op als ze deze tafel met koffie en zoetigheden aantreffen. Op de affiche staat vermeld 'Beste wandelaar of fietser, De cafeetjes zijn dicht maar hier staat koffie voor u klaar. Bent u toe aan een pauze, het is u van harte gegund!'

ingestuurd door Eric Dupain

TIP'Mijn naam is Roger HendrickxIk ben ondertussen 70+ en ben erg beducht voor het coronavirus. Mijn echtgenote en mezelf zijn al langer in quarantaine, eerder dan de overheid adviseerde. We hebben geen direct contact meer met andere mensen, zelfs niet meer met de kinderen. Gelukkig leven we in 2020 en met de sociale media en moderne communicatie staan we volop in verbinding met de naasten.

We zijn niet zo zeer beducht besmet te raken via direct menselijk contact dan wel dingen in huis te halen die besmet zijn zoals voedings, producten uit de supermarkten, uit de bakkerij.

Naar verluidt zou het virus lang overleven op geldbiljetten. Als ik dan zie dat men vooral in bakkerijen, cash geld ontvangt en nadien brood en andere zaken vastneemt , dan kan ik niet zeggen dat ik me hierbij veilig voel. De bakkers zouden misschien beter een persoon (vrijwilliger) aanduiden die de geldtransacties verzorgt en andere(n) de bediening doen.

Hetzelfde , maar in mindere mate, geldt voor de supermarkten.

Blijf gezond.Vecht voor alle generaties

Roger Hendrickx uit Klein Gelmen - Heers"


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio