Bocholt tegen corona, stap mee in de strijd

Print
Bocholt - Het coronavirus beheerst het hele leven, ook in Bocholt Heel wat Limburgers willen graag acties ondernemen, tips delen of hun verhaal kwijt. In tijden van corona zoekt iedereen verbondenheid en leeft het Limburggevoel meer dan ooit. HVBL en TVL nemen de rol van vertolker en versterker op van acties, tips en verhalen onder de noemer #Limburgtegencorona. Talrijke reacties stromen binnen. Lees hier wat in Bocholt gebeurt.

ACTIE

"Onze groep heet gewoon naaiclubje. Mijn vriendin Simonne vroeg me gisteren om mondmaskers voor haar schoondochter te maken die thuisverpleegster is. Intussen zijn we met 12 leden die meewerken variërend van 30 jaar tot 80+.  Ik heb net de eerste maskers geleverd want vanaf morgen mogen we niet zomaar gaan rondrijden. 
De groep groeit constant. Intussen hebben we ook van St-Oda (of iemand die daar werkt) de vraag gekregen om maskers te maken."
Simonne Neyens, Gertha Das, Angèle Eerlings, Irene , Elke, Katrien, Miet Hendrikx, Evy, Lut, en nog enkele nieuwe leden.

In navolging van de federale maatregelen van 17 maart heeft de veiligheidscel van de gemeente Bocholt beslist om vanaf woensdag 18 maart om 12 uur tot en met 5 april het gemeentehuis en het OCMW voor het publiek te sluiten. Eerder was deze beslissing ook al genomen voor de andere gemeentelijke gebouwen. Alleen voor uiterst hoogdringende en belangrijke zaken kan er een uitzondering gemaakt worden. Telefoneer eerst naar 089/20.19.18 (gemeentehuis) of 089/20.19.80 (OCMW) om na te gaan of je een dringende reden hebt om een uitzonderlijke afspraak te krijgen.

TC Bocholt heeft een alternatief uitgedokterd voor de trainingen. "Kinderen die 5 weken geen training volgen of match spelen, raken uit hun ritme. Onze conditietrainer maakte daarom een trainings video en stuurde deze door naar de kinderen.
De kinderen op hun beurt sturen dan hun training door op onze Facebook pagina. Vvoor de allerkleinsten hebben we er zelfs een kleine wedstrijd aan verbonden; Wie de meeste video’s kan laten zien, wint een prijsje."

 

Jaak Paesen wordt 87 jaar op 24 maart. Niemand kan hem bezoeken omwille van het coronavirus. Stuur veel kaartjes naar Woonzorgcentrum de Voorzienigheid. Kerkhofstraat 31, Bocholt.

 

 

 

Heeft u een verhaal, kent u geweldige middeltjes om uw buren te ondersteunen, wilt u helpen of heeft u hulp nodig? Laat het ons weten via onze site, via ons nieuwsjagersplatform en via onze WhatsAppgroep.

hbvl.be/nieuwsjager
hbvl.be/limburgtegencorona
hbvl.be/coronaoproep
WhatsApp: +32 11/87.85.24
Voeg dit nummer toe aan uw contacten in WhatsApp


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio