Maasmechelen tegen corona, stap mee in de strijd

Print
Maasmechelen tegen corona, stap mee in de strijd

Foto: hbvl

Maasmechelen - Het coronavirus beheerst het hele leven, ook in Maasmechelen. Heel wat Limburgers willen graag acties ondernemen, tips delen of hun verhaal kwijt. In tijden van corona zoekt iedereen verbondenheid en leeft het Limburggevoel meer dan ooit. HBVL en TVL nemen de rol van vertolker en versterker op van acties, tips en verhalen onder de noemer #Limburgtegencorona. Talrijke reacties stromen binnen. Lees hier wat in Maasmechelen gebeurt.

AGENDA

Sabine Vanstraelen laat weten dat  Campus de Helix  zijn Helixtrail (26 april) voor onbepaalde tijd uitstelt. Een nieuwe datum is nog niet bekend. 

Spartan Athletics uit Maasmechelen voorziet voor alle sporters, ook niet-leden, home workouts via beeldmateriaal op het eigen YouTube kanaal. In de filmpjes is er veel aandacht voor de uitleg van de gebruikte technieken. 
Op deze manier kan iedereen ook op dit moment thuis sporten en nog wel volledig gratis.  

Klik hier voor het Youtubekanaal:
https://m.youtube.com/channel/UCP0Icp9goNxbQ2ffPvtGSEg
Instagram/facebook: @spartangymathletics

 

ACTIE

In deze tijden van corona en isolement wil Stef Lyskawa uit Maasmechelen mensen toch bij elkaar brengen via het Instagramprofiel Lockdownlovers waar singles elkaar online leren kennen.

Om de stressvolle sfeer rond corona een beetje verlichten werd een blind datingprofiel aangemaakt. Het initiatief is vergelijkbaar met hoe de koppels uit Blind Getrouwd bij elkaar terechtkomen. “We laten elke deelnemer een vragenlijst invullen over zijn of haar interesses en persoonlijkheid. Dan kijken we wie goed bij elkaar zou passen, en geven we hen elkaars contactgegevens door”, legt Lyskawa uit.

De deelnemers zullen aan het begin van hun avontuur de identiteit van hun match niet weten. Daar komen ze na verloop van tijd achter. “Ze zullen op online dates gaan. Hoe meer dates, hoe duidelijker de identiteit van de ander wordt.”  Eén dag na de lancering waren er al zeventig inschrijvingen. “Er zijn veel mannelijke deelnemers, maar er schreven toch iets meer vrouwen zich in”, zegt Lyskawa. De leeftijden schommelen steeds tussen de 20 en 27. “Wanneer we honderd deelnemers hebben, gaan we koppels samenstellen. Daar zijn we nog niet aan begonnen.”

De vrienden hopen koppels te vormen die elkaar na de coronasituatie in het echt willen ontmoeten. “Ze zullen later zeggen dat ze elkaar leerden kennen tijdens de coronacrisis van 2020”, lacht Lyskawa.

 (saru)

 

 

Heeft u een verhaal, kent u geweldige middeltjes om uw buren te ondersteunen, wilt u helpen of heeft u hulp nodig? Laat het ons weten via onze site, via ons nieuwsjagersplatform en via onze WhatsAppgroep.

hbvl.be/nieuwsjager
hbvl.be/limburgtegencorona
hbvl.be/coronaoproep
WhatsApp: +32 11/87.85.24
Voeg dit nummer toe aan uw contacten in WhatsApp


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio