Heusden-Zolder tegen corona, stap mee in de strijd

Print
Heusden-Zolder - Het coronavirus beheerst het hele leven, ook in Heusden-Zolder. Heel wat Limburgers willen graag acties ondernemen, tips delen of hun verhaal kwijt. In tijden van corona zoekt iedereen verbondenheid en leeft het Limburggevoel meer dan ooit. HVBL en TVL nemen de rol van vertolker en versterker op van acties, tips en verhalen onder de noemer #Limburgtegencorona. Talrijke reacties stromen binnen. Lees hier wat in Heusden-Zolder gebeurt.

TIP

Onze buurvrouw Mildred speelt ‘s avonds om 20u een liedje op haar trompet om de zorgverleners te steunen. In plaats van te klappen in de handen doet zij het net iets muzikaler. Mooi initiatief! Kleine Ubbelstraat in Boekt Zolder.

Martine

Bloemenwinkel Thomas sloot woensdag 18 maart om 12 uur de deuren, maar niet zonder eerst een goede daad te stellen. De winkel schonk op voorstel van één van haar klanten, een deel van haar bloemen aan rusthuis Bocasa in Bolderberg. Kristin De Witte gaat dikwijls bloemen kopen bij Thomas. Daar opperde ze het idee om bloemen te schenken aan rusthuis Bocasa, waar haar moeder in een assistentiewonong verblijft. Bij Thomas waren ze onmiddellijk gewonnen voor het voorstel. Kristins zoon Oliver O'Sullivan en Bowen Van Hoven uit Bolderberg, beiden student aan de sportschool, kwamen een handje helpen om de bloemen af te leveren in het rusthuis. De hulpverleners Carla en Lisa waren heel blij met dit initiatief, ze gaan de kamers en assistentiewoningen hiermee versieren. Zo kunnen de bewoners van het rusthuis Bocasa even de zorgen vergeten.
Een van de medewerkers gaat ook een cursus bloemschikken organiseren om zo de eenzaamheid even te doorbreken.

Elian Pergola richtte samen met de jeugdraad een Facebookgroep op bedoeld voor alle inwoners uit Heusden-Zolder. Opzet? Simpel: hulp vragen en hulp bieden. "Heusden-Zolder: Stronger Together" https://www.facebook.com/groups/201211044471749

 

Heeft u een verhaal, kent u geweldige middeltjes om uw buren te ondersteunen, wilt u helpen of heeft u hulp nodig? Laat het ons weten via onze site, via ons nieuwsjagersplatform en via onze WhatsAppgroep.

hbvl.be/nieuwsjager
hbvl.be/limburgtegencorona
hbvl.be/coronaoproep
WhatsApp: +32 11/87.85.24
Voeg dit nummer toe aan uw contacten in WhatsApp

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio