voetbal

Jongleren met wc-papier: Limburgse voetballers lanceren nieuwe succesvolle challenge

Print

Stay at home challenge FC Limburg. Video: Het Belang van Limburg

Jongleren met een rol WC-papier. Dat is kort samengevat de ‘Stay Home Challenge’. Maasmechelaar Lens Annab (31) lanceerde de creatieve manier om je balgevoel te onderhouden in onze provincie.

“Ik zag op social media een filmpje van Matthijs De Ligt, die het ook deed”, reageert Annab. “Dat, in combinatie met het feit dat er de voorbije dagen bij wijze van spreken gevochten werd voor WC-papier, zette me aan om ook zo’n filmpje te maken, waarop in aan het jongleren ben met een WC-rol.”

Annab, die prof was bij Westerlo en nu nog zowel in zaal (Eisden-Dorp) als het veldvoetbal (Bilzen-Waltwilder) actief is, daagde op sociale media drie vrienden uit om de uitdaging aan te gaan.

“Maar ik had nooit verwacht dat het zoveel reacties zou uitlokken. Anders had ik, net als Juve-verdediger De Ligt, mijn handen vooraf ook wel ontsmet.”

Video: rr

Zaak gesloten

“Of met WC-papier jongleren moeilijker is dan met een bal? Toch wel. Een bal is rond, wc-papier heeft gekke kanten en springt daardoor alle kanten op. Maar ik deed het blootvoets, dat scheelt wel. Weet je, mijn post was gewoon bedoeld als grapje. We moeten in deze rare tijden positief blijven. Zelf baat ik een sishabar uit in Maasmechelen. Die is vorig weekend ook noodgewongen gesloten. En de tijd die ik aan voetbal besteed, is ook helemaal weggevallen… We moeten de maatregelen opvolgen, meer kunnen we niet doen. Ik raad de mensen aan om thuis te blijven en goed voor mekaar te zorgen.”

En de Stay Home Challenge te spelen …