Bilzen tegen corona, stap mee in de strijd

Print
Bilzen - Het coronavirus beheerst het hele leven, ook in Bilzen. Heel wat Limburgers willen graag acties ondernemen, tips delen of hun verhaal kwijt. In tijden van corona zoekt iedereen verbondenheid en leeft het Limburggevoel meer dan ooit. HVBL en TVL nemen de rol van vertolker en versterker op van acties, tips en verhalen onder de noemer #Limburgtegencorona. Talrijke reacties stromen binnen. Lees hier wat in Bilzen gebeurt.

ACTIE

Als mensen voelen dat het spelen voorbij is en de wereld daarbuiten echt een bedreiging wordt, kruipen de meeste mensen terug in hun veilig kot, niet voor niets dat men dan roept #blijfinjekot. Op die momenten valt veel stil, en voor de mensen in armoede wordt het nog stiller. Het wordt ook heel stil bij de organisaties die er zijn om mekaar te helpen.

En dan krijg je bij connect2shine dit bericht op een woensdagnamiddag op messenger: “Hey Sonja, ik zit met een lastige vraag en schaam mij ook wat ervoor ik heb geen eten meer en heb nog maar 10 euro voor de hele week weet jij nergens waar ik gratis eten kan krijgen sorry dat ik u hiermee lastig valt he”.

Gelukkig zijn er ook in Bilzen nog handelaars, een bakker, een slager die vooral op momenten dat zij het zelf niet gemakkelijk hebben, de weg vinden naar connect2shine. Een vrijwilliger van de groep mag dan af en toe wat gaan afhalen, wat niet verkocht werd. En dan wordt connect2shine vandaag vooral connect2care: samen zorgen voor mekaar, vooral voor de mensen die elke week hun centen moeten tellen.

 

 

Oproep aan aan Bilzenaren om ook in moeilijke tijden lokaal proberen te winkelen.  

KOOP LOKAAL…
dan winnen we allemaal!

Kopen op een buitenlandse site via het internet...
Heel dikwijls een foute zet!

Weinig service, noch advies ...en maar terugsturen
Veel moeite en verloren uren

Slecht voor het milieu en onze eigen economie

Maar... er is meer aan de hand
Want via die sites, stuurt u alle centen naar het buitenland.
Overal verdwijnen winkels aan de lopende band

Als we op deze weg verdergaan...
Is het binnenkort helemaal gedaan,

Met gezellig shoppen in uw mooie “lege” stad.
...is dat wat u voor ogen had?

Tijdens, maar ook na Corona rekenen wij op u!
De plaatselijke middenstand  groot of klein zal u méér dan dankbaar zijn!

KOOP LOKAAL
dan winnen we allemaal!

Met dank aan Johnny Rosmeulen van Roco Sport.

 

Oproep aan alle Beverstenaren. Hang vrijdagmiddag 20 maart om 12u een wit laken uit je raam als je solidair bent met iedereen die werkt in de zorg (en ook in andere branches) Peter S'heeren speelt Amazing Grace op zijn doedelzak vanop het St. Gertrudisplein in Beverst.  Op donderdagavond 19 maart om 20u speelt het volledige doedelzakkorps (onderling met voldoende afstand) Highland Cathedral.
 

Ook stad Bilzen zet zich in voor inwoners die hulp kunnen gebruiken. Het stadsbestuur richtte daartoe een warme lijn op. Wie ondersteuning nodig heeft omwille van de maatregelen tegen het coronavirus of zelf wil helpen als vrijwilliger kan elke werkdag tussen 9 en 16 uur telefonisch contact opnemen via 089/39.96.20.
De volgende diensten worden aangeboden door de stad Bilzen:
1) Warme telefoon: medewerkers staan klaar om een telefonisch babbeltje te slaan met wie er nood aan heeft omdat hij/zij zich ongerust of eenzaam voelt.
2) Boodschappendiensten: medewerkers rijden uit en leveren boodschappen persoonlijk af bij wie zelf niet in staat is om levensnoodzakelijke boodschappen te doen omdat hij of zij tot de risicogroep behoort of hulp nodig heeft.
Meer info over de maatregelen: www.bilzen.be/corona, info@bilzen.be of 089/39.00.21.

Dinsdag 17 maart ontvingen de inwoners en het verplegend personeel van het Beversthuis een bloem met een opbeurende tekst.  De vrijwilligers van vzw Beverst Heeft Het sloegen aan het knutselen en maakten de afspraak met het personeel dat bloemen aan de ingang worden afgegeven.  Vervolgens kregen ze een mooie plek bij de bewoners van het rusthuis.  De spreuken zorgen vast en zeker voor meer hoop op een goede afloop: "Je weet pas hoe hard het leven is als je je tanden erin zet.  Als de zon ondergaat komen de sterren op.  Van gelukkige mensen leer je de mooiste dingen."

AANBOD

"Hoi, ik ben Lutgarde Tresinie, gepensioneerde kleuterleidster sinds enkele maanden . Indien er ouderen of eender wie hulp nodig heeft, wil ik gerust tijd vrijmaken in Hoelbeek of dichte omgeving. Ondertussen probeer ik mijn contacten met de ouderen hier in Hoelbeek zo goed mogelijk te onderhouden."   Reageren kan via WhatsApp: +32 11/87.85.24
Lutgarde

Heeft u een verhaal, kent u geweldige middeltjes om uw buren te ondersteunen, wilt u helpen of heeft u hulp nodig? Laat het ons weten via onze site, via ons nieuwsjagersplatform en via onze WhatsAppgroep.

hbvl.be/nieuwsjager
hbvl.be/limburgtegencorona
hbvl.be/coronaoproep
WhatsApp: +32 11/87.85.24
Voeg dit nummer toe aan uw contacten in WhatsApp

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio