Corona

Het Belang van Limburg en TV Limburg schouderen het geweer: #Limburgtegencorona

Print
Het Belang van Limburg en TV Limburg schouderen het geweer: #Limburgtegencorona

Foto: luc daelemans

Hasselt -

Het lijkt wel ieder voor zich in de strijd tegen het coronavirus. Maar samen kunnen we het virus sneller stoppen en kloppen. Het Belang van Limburg en TV Limburg willen daarbij helpen, met #Limburgtegencorona.

Video: TV Limburg

Bekijk alle acties van #Limburgtegencorona per gemeente hier.

Samen sporten, vergaderen en festivals plannen, les volgen, onze grootouders bezoeken: het is allemaal aan banden gelegd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Wat we nog wel kunnen doen? Tal van Limburgers geven het antwoord. Overal worden initiatieven op het getouw gezet om het leven met corona aangenamer te maken voor iedereen. Want iedereen, zelfs wie het geluk heeft niet ziek te worden, is slachtoffer.

Mensen naaien mondmaskers voor verzorgers, meubelmakers bouwen ‘spatschermen’ voor winkeliers, jeugdverenigingen houden online-rondes om de leden te amuseren. “Geef ons werk”, zegt een leider van de KSA in onze maandagkrant. “Nu we niet naar school moeten, kunnen we klussen. Als we een oproep krijgen, verdelen we de taken via WhatsApp. Laat maar komen, wij kunnen alles aan.”

Kortom: het Limburggevoel. “In tijden van coronacrisis leeft dat Limburggevoel meer dan ooit. We merken een grote solidariteit en hulpbereidheid over heel de provincie. In het weekend kreeg ik telefoontjes van Limburgse burgemeesters die vertelden over de knappe initiatieven van hun inwoners”, zegt onze hoofdredacteur Indra Dewitte.

“In zowat alle gemeenten wordt spontane hulp aangeboden, organiseren dokters en leraren zich en worden er handige tips gedeeld. De mensen zijn zich gelukkig stilaan bewust van de ernst, en zijn heel wat voorzichtiger dan enkele dagen geleden. Maar tegelijk is samenhorigheid troef.”

“Dat is precies wat wij ook merken” zegt TVL-hoofdredacteur Eddy Eerdekens. “Mensen laten zich van hun meest solidaire kant zien, maar vaak weten ze niet hoe ze het kunnen laten weten aan anderen of op welke manier ze het beste kunnen helpen. Daarom lanceren we dit project. We willen samen met Het Belang van Limburg een stevige schouder zetten onder alles wat de Limburgers nu elkaar willen vertellen.”

“Precies”, zegt Dewitte. “En dus verzamelen we vanaf vandaag alle initiatieven en tips onder de titel: #Limburgtegencorona. Heeft u een verhaal, kent u geweldige middeltjes om uw buren te ondersteunen, wilt u helpen of heeft u hulp nodig? Laat het ons weten via onze site, via ons nieuwsjagersplatform en via onze WhatsAppgroep. Wij doen de rest.”

Zorg voor elkaar. Doe mee met #Limburgtegencorona.

hbvl.be/limburgtegencorona

hbvl.be/coronaoproep

Whatsapp : +32 11 87 85 24. Voeg dit nummer toe aan uw contacten in Whatsapp.

Laat ons weten wat u doet, en wat wij voor u kunnen doen!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio