“UEFA denkt eraan Champions League te laten beslissen in Final Four”

Print
“UEFA denkt eraan Champions League te laten beslissen in Final Four”

Foto: AP

Volgens de Spaanse krant AS denkt de UEFA er ernstig over na de Champions League en de Europa League dit seizoen te laten beslissen in een Final Four-toernooi, vergelijkbaar met de eindronde van de Nations League vorig jaar. Door de uitbraak van het coronavirus in Europa staat de hele voetbalkalender onder druk. Met een Final Four, die afgewerkt zou worden op enkele dagen, kan tijd gewonnen worden.

De eindrondes zouden doorgaan in Istanboel (Champions League) en Gdansk (Europa League), waar al zeker de finales moeten plaatsvinden.

Beide Europese toernooien staan momenteel ‘on hold’. In de Champions League moeten nog vier terugwedstrijden van de achtste finales worden afgewerkt. In de Europa League werden donderdag slechts zes van de acht heenduels van de achtste finales gespeeld.

De UEFA zou met dit idee de nationale competities de kans willen geven hun afgelaste wedstrijden in te halen tussen eind april en midden mei. Nadien zouden dan de overige achtste finales en kwartfinales in de Europese toernooien nog gespeeld moeten worden volgens de normale procedure.

De UEFA houdt dinsdag een videoconferentie met haar 55 lidstaten om de verschillende scenario’s te bespreken.