Coronavirus

Bocholtse coronapatiënt: “Gebruik verdomme uw verstand”

Print
Bocholtse coronapatiënt: “Gebruik verdomme uw verstand”

De Bocholtse roept iedereen op om de maatregelen ernstig te nemen. Foto: AFP

Bocholt -

In een uitgebreide post op Facebook roept een jonge mama uit Bocholt, die net als haar man getroffen werd door het coronavirus, iedereen op om z’n verstand te gebruiken. Ze doet dit naar aanleiding van de vele lockdown-feestjes en het hamstergedrag in winkels.

De Bocholtse deelt haar verhaal omdat volgens haar nog te veel mensen “het coronamonster” niet begrijpen, of er simpelweg te laks mee omgaan.

“Gezond was ik, hier en daar een kuchje”, schrijft ze. “Op nog geen 24 uur tijd veranderden mijn longen in hoestmonsters en kwam ik in ademnood. Ik kreeg een beklemmend gevoel en hoestte bloed op. Al snel was het duidelijk. Corona had mij akelig snel beet.”

“Na de eerste topzorgen op spoed mocht ik samen met mijn man, die ook getroffen was door corona, naar huis. We moeten nog steeds consequent medicatie nemen, temperatuur meten en zijn voor tien dagen in quarantaine.”

Peanuts

Het dochtertje van het koppel is niet ziek, en de vrouw twijfelt er niet aan dat alles goed komt. “Tien dagen in een mensenleven is peanuts”, klinkt het. Maar wat volgens haar niet oké is, is dat mensen de ernst van de situatie niet inzien. “Sommige mensen menen dat het belangrijker is om nog snel een paar pinten achterover te slaan of ze hebben de absurde drang om zoals idiote haringen in een ton opeengepakt in de winkel te staan. Ik ben teleurgesteld, kwaad en verbaasd dat de gemiddelde mens niet meer verstand heeft dan dat en alle waarschuwingen weglacht. Dat men daardoor risicogroepen in gevaar brengt, met vuur speelt, het virus doorgeeft zonder zelf ziek te kunnen worden. Gebruik verdomme uw verstand, vermijd drukke plaatsen, zorg voor elkaar en doe gewoon wat er gevraagd wordt.”

Eindigen doet de vrouw hoopvol. “Als dat coronabeest verslagen is, zien we ons zeker terug op een terras hier of daar. En dan klinken we … op de peanuts van het leven.”

Nieuwe Video's