© AP

Rusland wil helpen EURO 2020 toch te laten doorgaan: “Wij kunnen extra wedstrijden organiseren”

Rusland is klaar om indien nodig meer wedstrijden van EURO 2020 te organiseren. Dat verkondigde de Russische vice-president Dmitry Chernyshenko vrijdag aan het Russische persagentschap TASS. “Wij willen de UEFA graag meer mogelijkheden bieden en kunnen een heel aantal wedstrijden extra in ons land organiseren”, liet hij optekenen.

Het EK voetbal van 2020 gaat normaal gesproken door tussen 12 juni en 12 juli en dat in twaalf verschillende steden doorheen heel Europa. Door het hevig woekerende coronavirus rijzen er links en rechts echter twijfels over de organisatie van het EK. De UEFA kondigde dinsdag nog aan dat er momenteel geen redenen zijn om te twijfelen aan het plaatsvinden van het EK op de voorziene data, maar donderdag maakte het wel bekend volgende week dinsdag met haar leden samen te zitten om de huidige toestand te bespreken.

Rusland zal in Sint-Petersburg normaal gezien drie groepswedstrijden - waaronder België-Rusland (13 juni) en België-Finland (22 juni) - organiseren en één kwartfinale.