Limburg United vraagt tijdelijke werkloosheidsuitkering aan: “Kunnen niet anders”

Limburg United vraagt tijdelijke werkloosheidsuitkering aan: “Kunnen niet anders”

Coach Brian Lynch. Foto: GOYVAERTS/GMAX AGENCY

De Hasseltse basketploeg Limburg United vraagt de tijdelijke werkloosheidsuitkering aan. “Tot half juni”, zegt voorzitter Maarten Bostyn nadat bekend raakte dat de EuroMillions League tot minstens 3 april stilligt. “Wij hebben aan de overheid dan ook een tijdelijke werkloosheidsuitkering aangevraagd en dit tot half juni.”

“Wij kunnen niet in zaal Alverberg terecht voor de trainingen. Die is eigendom van de stad Hasselt en vanaf vandaag is ze op slot. Ook in andere zalen in Limburg is er geen mogelijkheid. Ik had ook begrepen dat sportploegen van de overheid niet mogen trainen. Wij hebben aan de overheid dan ook een tijdelijke werkloosheidsuitekering aangevraagd en dit tot half juni. We kunnen niet anders”, aldus Bostyn.

“Ik hoop dat de competitie op 3 april kan hervatten. Ik heb daar echter mijn twijfels over. “Morgen (zaterdag) zitten alle clubs van de Pro League samen en zullen we verder onderzoeken wat de mogelijkheden zijn. Ploegen die meer dan een maand niet kunnen trainen kunnen toch moeilijk nog de competitie hernemen.”

In verschillende Europese landen, zoals Litouwen, wordt de competitie al afgesloten en de titel uitgereikt. “Ik vrees in België ook voor dat scenario. Iedereen bij Limburg United is gelukkig nog gezond en dat vooral is het allerbelangrijkste”, aldus nog de voorzitter van Limburg United.