"Bahrein en Vietnam worden geannuleerd": start F1-seizoen in Nederland?

Print
"Bahrein en Vietnam worden geannuleerd": start F1-seizoen in Nederland?

Max Verstappen Foto: Red Bull F1 team

Nadat beslist werd de GP van Australië, de openingsrace van het F1-seizoen 2020, te annuleren zullen ook de volgende twee races op de F1-kalender sneuvelen.

Amper een week na de GP van Australië moest normaal gesproken in Bahrein de tweede race van het F1-seizoen al plaatsvinden. Die race zou normaal gesproken achter gesloten deuren plaatsvinden maar door het coronavirus zal ook de race in Bahrein geannuleerd worden.

Op 5 april moest normaal gesproken voor het eerst ooit een F1-race in Vietnam plaatsvinden. F1-baas Chase Carey vloog nog naar Vietnam voor spoedoverleg maar ook de race op het splinternieuwe stratencircuit van Hanoi zal voorlopig niet plaatsvinden. 

Teamleden van de diverse teams gaan bovendien tot eind maart in quarantaine. Dit alles kan ertoe leiden dat de GP van Nederland op het vernieuwde circuit van Zandvoort plots de seizoensopener van het F1-seizoen 2020 wordt.

Eerder werd immers al de GP van China van 19 april afgezegd en zo is Nederland op 3 mei plots de eerste race op de F1-kalender die mogelijk wel plaatsvindt. Max Verstappen zou dus wel eens voor het eerst met zijn nieuwe red Bull F1-bolide meteen een thuisrace kunnen rijden. 

Diverse races die niet zouden kunnen doorgaan zouden eventueel naar de zomer verplaatst kunnen worden, wanneer er normaal een pauze is van enkele weken. Daarnaast wordt er ook nagedacht om de F1-kalender te verlengen tot eind december of zelfs begin januari 2021.

Veel zal echter afhangen van hoe de situatie met betrekking tot het coronavirus de komende weken verder evolueert.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: